· Петар Јојић по пети пут у Народној скупштини · Међу посланицима нема ниједног социјалисте из Јужног Баната · Нема посланика из општина Пландиште, Ковачица и Опово

КАКО сада ствари стоје, Јужнобанатски округ имаће укупно 14 посланика у републичкој и покрајинској скупштини. У највишем законодавном телу државе биће их пет, а у војвођанском парламенту њих девет.

Највише посланика, према очекивању, имаће напредњаци: три у републичкој и пет посланика у покрајинској скупштини.

Поред Панчевца Жељка Сушеца и Вршчанке Тање Томашевић Дамњановић, који ће поново сести у посланичке клупе републичког парламента, њима ће се по први пут придружити и аутомобилски ас из Панчева Душан Борковић. А, да ли ће бити места и за Панчевку Сандру Божић, која је 144. на листи, остаје да се види после конституисања извршне власти, и ко ће се одрећи посланичке функције.

У покрајинској скупштини са напредњачке листе биће четворо Панчевца: Нада Милановић (СНС), Саша Левнајић (СНС), др Рајко Мијовић (СДПС) и, по други пут, Јован Лазаров (СНС), затим један Ковинац, Драган Драгић (СНС), и један Иланџанин, Неђељко Коњокрад (СНС), који је и у прошлом сазиву био посланик, најпре као члан ДС-а, а потом СНС-а.

Српски радикали ће имати два посланика из Панчева. По једног, у републичкој и покрајинској скупштини. Петар Јојић се, после четворогодишње паузе, поново вратио у посланичке клупе Скупштине Србије, док ће интересе радикала у Скупштини АП Војводине бранити Смиљана Гламочанин Варга.

Лигаше ће у републичкој скупштини представљати Панчевка Мариника Тепић, а у покрајинској Белоцркванка Сандра Ристић.

Посланик у Скупштини АП Војводине биће и Вршчанин Дејан Максимовић, који ће бити један од седам посланика са листе Доста је било – Саша Радуловић.

И, ту је крај.

Извесне шансе да се поново нађе у посланичким клупама има и Панчевка Весна Мартиновић, која се налази на 18. месту листе коју предводи Демократска странка, Али само под условом ако неко од кандидата за посланика, који се налазе међу првих 16, одустане од посланичког мандата у републичкој скупштини.

Оно што упада у очи је да из јужног Баната, као ни у прошлом сазиву, неће бити ниједног социјалисте ни у републичкој ни у покрајинској скупштини. Сем социјалиста, неће никога бити ни са листе Двери –ДСС, која ће у Народној скупштини имати 13 посланика, док на изборима за покрајинску скупштину та листа није прешла цензус.