СЛЕДИ ЈАВНА РАСПРАВА... са пете радионице у Ковачици

Ковачица

Завршена активност на изради Плана развоја општине Ковачица од 2022. до 2028.

РАДИОНИЦА ЈЕ УРАДИЛА СВОЈЕ, СЛЕДИ…

• Владала је радна атмосфера са конструктивним решењима и активним учешћем чланова радних група била је карактеристична за време трајања свих пет радионица – истакао је Данијел Магду, координатор пројекта

На петој, последњој, радионици на изради Плана развоја општине Ковачица за период 2022 – 2028. године, разматрани су материјали са претходне четири седнице, урађена евалуација пројектних активности, а предложени су и нови приоритети овог стратешког документа.

У  четири претходне  радионице, њени актери радили се по тематским областима , уз консултације и подршку стручњака из разних области, тако да је пета седница протекла у сажимању свега онога што је урађено, и направљен концепт плана који ће се у наредном периоду наћи на јавној расправи. Након завршетка расправе, све коноструктивне идеје биће разматране и, сходно њиховој сврсисходности, унете у план, који ће онда бити упућен Општинском већу да утврди завршну верзију и предложи је одборницима Скупштине општине на усвајање.

Данијел Магду, координатор израде пројекта и рада по радионицама, по завршетку пете радионице, рекао је да је утврђено седам развојних приоритета и три приоритет по секторима.

“Међу радним групама су подељени радни задаци, а такође на основу добијених одговора пројектни тим ће прецизирати механизме за реализацију приоритета. Свеукупно, владала је радна атмосфера са конструктивним решењима и активним учешћем чланова радних група била је карактеристична за време трајања свих пет радионица”, истакао је Данијел Магду.

(Фото: EPA.rs)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.