ПРЕДСЕДНИК... Јован Репац са првацима ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Пландишту

Пландиште

За први школски дан ђацима првацима пригодни поклони Општине

ПРВИ, АЛИ ВЕЛИКИ КОРАК НА ДУГОМ ПУТУ

Локална самоуправа увек је била и увек ће бити ослонац и подршка за стабилан развој и напредак ученика и студената, јер они су наша будућност и наша радост – истакао је Јован Репац, председник општине, на уручивању поклона у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Пландишту

Нова школска година за ђаке прваке у општини Пландиште, као и за њихове родитеље, почела је са уобичајеним узбуђењем, али и поклонима од стране првих људи локалне самоуправе.

Наиме, Општина је из свог буџета обезбедила средства за школске торбе – ранчеве и основни прибор за наставу за свих 69 ђака (пет мање него прошле године), који су овог 1. септембра 2022. године, поласком у први разред, започели свој дуги пут образовања и школовања.

Јован Репац, председник Општине Пландиште, уручио је поклоне првацима ОШ “Доситеј Обрадовић” у Пландишту, са подручним одељењима у Маргити, Великом Гају, Барицама и Јерменовцима, док је Душан Ћурчић, заменик председника општине, поклоне уручио првацима из ОШ “Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди и Милетићеву и ОШ “Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици и Старом Лецу.

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА… Душан Ћурчић са првацима ОШ „Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди

Данашњи дан представља велику радост за малишане и њихове родитеље, јер са 1. септембром и првим школским звоном означен је почетак нове школске године, нови почетак у развоју и одрастању ових малишана. Велика ми је част и задовољство што имам прилику да све ђаке у Општини Пландиште поздравим и пожелим им срећан и успешан полазак у школу. Иако смо мала општина, сваке године се трудимо да најмлађе полазнике у школу обрадујемо са школским прибором, ранчевима, свескама и свим оним што им је неопходно за прве школске дане. Ову традицију локална самоуправа негује већ седам година и са том праксом ћемо наставити и у будућности, јер је то леп пример сарадње коју имамо са основним школама, чиме наше малишане желимо да обрадујемо малим гестом пажње, да им покажемо да мислимо на њих и да ћемо током њиховог одрастања и школовања увек бити ту да помогнемо. Ово је велики корак на једном дугом путовању ка унапређењу едукације и образовања. Пред њима је пут на ком морају да уложе много рада и труда и надам се да ће имати много успеха у даљем школовању и да ће израсти у велике и успешне људе. Локална самоуправа увек је била и увек ће бити ослонац и подршка за стабилан развој и напредак ученика и студената, јер они су наша будућност и наша радост истакао је Јован Репац, након уручивања поклона и пријатног разговора са малишанима и њиховим родитељима.

(Фото: Опш.сајт)

Пројекат „Општина Пландиште данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Пландиште, а на основу Решења бр. 401-68/2022-II од 29. 4. 2022. године.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.