Бела Црква

Поводом Савиндана награђени најбољи ученици основних и средњих школа

СЛУЧАЈНО ИЛИ НЕ, НАЈБОЉИ СЕ РАСТКО ЗОВЕ!

Искористила бих прилику да на данашњи дан када славимо веру, образовање и културу, посебно издвојим Растка Арашкова, због изузетних резултата и могу да кажем да је понос наше општине – истакла је Виолета Симић на пригодној свечаности доделе награда

Поводом обележавања Дана Светог Саве, првог српског архиепископа и просветитеља, Општина Бела Црква наградила је ученике који су постигли запажене резултате на такмичењима протекле школске године, као и ђаке генерације основних и средњих школа са територије белоцркванске општине.

Председница Општине Бела Црква Виолета Симић уручила је ђацима генерације и ученицима који су имали изузетне резултате на такмичењима новчане награде, а Народна библиотека даривала је ученицике пригодним књигама.

-Ове године смо се потрудили да новчану награду, која је раније била симболична и износила 5 хиљада динара, увећамо тако да су ученици генерације добили платну картицу у висини од 15 хиљада динара, а ученици који су имали посебне резултате на такмичењима 20 хиљада динара. Искористила бих прилику да на данашњи дан када славимо веру, образовање и културу издвојим Растка Арашкова због изузетних резултата и могу да кажем да је понос наше општине. На овај начин желимо да наше ученике који су наша будућност мотивишемо и трудићемо се да наредних година награде буду што веће у складу са могућностима. Свим ђацима, учитељима, наставницима и родитељима честитам данашњи празник и надам се да ћемо се следеће године у другачијим и бољим околностима које сви очекујемо срести у прикладнијем амбијенту и у већем броју да прославимо Дан Светог Саве – Виолета Симић.

Награђени су ђаци генерације: Сања Керчуљ, ОШ „Ђорђе Малетић“ Јасеново, Милан Мунћан, ОШ „Сава Мунчан“ Крушчица, Растко Арашков, ОШ „Мара Јанковић“ Кусић, Марко Милићев, ОШ ,,Марко Стојановић“ Врачев Гаја, Дино Исић, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Бела Црква , Ангелина Станојловић, ОШ Жарко Зрењанин Бела Црква, Марко Радованов ,Техничка школа „Сава Мунћан“, Марија Јожић, Белоцркванска гимназија и економска школа.

Растко Арашков, ђак генерације ОШ „Мара Јанковић“ Кусић, прошле школске године је у осмом разреду на окружном такмичењу из Српског језика и књижевности освојио 3. место, а на Републичком такмичењу из Историје освојио је 1. место, са максималним бројем поена. Растко Арашков је од Покрајинске владе добио награду „Таленти 2021“ за врхунске резултате постигнуте током школовања и током протекле школске године на такмичењима.

Захвалио бих се Општини Бела Црква јер сте се ове године заиста потрудили, поклони су изузетно лепи и овај догађај ће ми остати у лепом сећању. Драго ми је што смо се окупили и у овим оклоностима и обележили данашњи празник. Својим вршњацима желим да поручим да се труд увек исплати и да ће успех свакако доћи, треба само да уче, буду вредни и марљиви и успех ће доћи сам по себи“- рекао је Арашков.

Зорица Бурмуџија, председница Савета за образовање Општине Бела Црква честитала је школску славу свим ученицима и просветним радницима.

Ова додела награда је и један емотован тренутак, али и мотивација за све наше ученике. Општина Бела Црква заиста има много добрих, вредних и марљивих ученика и ова додела награда је показатељ да локална самоуправа мисли на њих и да је увек ту да их подржи у њиховом даљем школовању и образовању.“- истакла је Бурмуџија.

За запажене резултатате на такмичењима протекле школске године награђени су: Урош Ковачевић, Теодора Томашевић, Вишња Марковић, Јована Терзић, Татјана Јожић, Таиса Дељанин, Калина Остојић, Невена Журка, Лука Дима, Наталија Живковић.