ГРАДОНАЧЕЛНИК... са свечаног пријема у ОШ „Васа Живковић“

Панчево

Градоначелник, заменица градоначелника и градска већница са ђацима првацима

ВАШЕ ЈЕ ДА УЧИТЕ, А НАШЕ ЈЕ ЗНА СЕ ВЕЋ!

Град Панчево ће наставити да улаже у образовни систем и да подржава ђаке, мотивише их и награђује за постигнуте успехе, као што то радимо већ дуги низ година – истакао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева, на свечаном пријему у ОШ „Васа Живковић“ у Панчеву

Првог дана школске године, ђацима првацима, али и свим основцима, срећан почетак школске године, сем њихових родитеља, пожелели су непосредно и Александар Стевановић, градоначелник Панчева, Драгана Купрешанин, заменица градоначелника, као и мр Татјана Божић, градска већница задужена за образовање.

Градоначелник Стевановић присуствовао је свечаном пријему ђака првака у ОШ „Васа Живковић“ у Панчеву, иначе, најстаријој основној школи у овом граду.

Пожелевши и првацима и онима који су то већ били, срећан полазак у школу, Александар Стевановић је истакао:

ЗАМЕНИЦА ГРАДОНАЧЕЛНИКА… за прваке ОШ „Олга Петров“ и пригодни поклони

Желим да вам школовање представља нову, занимљиву игру. Да стичете нова знања и нове другаре, јер школа је место где учите, али и место где се дружите и играте. Желим да вам школа не представља обавезу, него да с радошћу идете у школу и када одрастете да имате лепе успомене из ђачког доба. Уз помоћ наставника, родитеља и другара мислим да ћете лако савладати слова и бројеве и задатке које будете добијали, јер је ђачко доба најлепше и најбрезбрижније доба. Град Панчево ће наставити да улаже у образовни систем и да подржава ђаке, мотивише их и награђује за постигнуте успехе, као што то радимо већ дуги низ година. Ваш задатак је да учите, а наш задатак је да вама, деци, омогућимо и помогнемо да што лакше усвајате нова знања, да вам олакшамо да савладате сваку препреку, како бисте израсли у образоване, задовољне, добре и одговорне младе људе. Без образованих младих људи није могућ ни даљи напредак и развој нашег града, зато ћемо наставити да подржавамо, улажемо, развијамо и да прилагођавамо образовни систем, како би вас што боље припремили за будућност. Свим првацима желим срећан почетак школске године, али и свим осталим ђацима који се враћају у школске клупе желим успешну нову школску годину.

Драгана Купрешанин, заменица градоначелника Панчева, посетила је ОШ „Олга Петров“ у Банатском Брестовцу.

Пошто је првацима поделила пригодне поклоне, Драгана Купрешанин је изјавила:

Град Панчево континуирано води бригу о школама и о деци, како у граду, тако и у свим насељеним местима. У сарадњи са Комитетом за безбедност саобраћаја свим ђацима првацима, у школама се обезбеђују флуоресцентни прслуци и флуоресцентне торбе ради њихове веће безбедности, како би били уочљивији другим учесницима у саобраћаја. Ми ову прилику често користимо и да апелујемо на све возаче да буду посебно опрезни у зонама школе како би се повећала безбедности наше деце.

ГРАДСКА ВЕЋНИЦА… срећан почетак школовања и првацима ОШ „Бранко Радичевић“

Мр Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, била је у ОШ „Бранко Радичевић“ у Панчеву.

Пошто је поздравила све ђаке, пожелевиши им успех у школовању, мр Татјана Божић је напоменула:

Добро дошли у свет науке, уметности и дружења. Вредно радите, научите своја права, али и обавезе и остварите се у ономе што будете највише волели. Желим, да вам школа остане у лепим успоменама и честитам вам полазак у први разред

Иначе, у овој школској 2022/23. години, у све основне школе на територији Града Панчева укупно је уписано 1135 ђака првака.

(Фото: сајт Града)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево