ЦЕНТАР ВРШЦА... угођај не само за очи

Вршац

После акција пошумљавања  – у Граду Вршцу ниче 5.000 нових стабала

ДРВО ПО ДРВО – ТАКО ТО РАДЕ ВРШЧАНИ!

• Неколико стотина младих људи, као и оних мало старијих, показало је својим примером шта треба радити „где год има згодно место“

Протекле јесени започета акција садње 1.000 стабала на путу од Вршца па до румунске границе, настављена је несмањеним интензитетом и почетком пролећа, у време не баш повољних услова, и то у свим насељеним местима, али и о школским двориштима и око здравствених установа.

У овој акцији, у којој је у више наврата непосредно учествовала и градоначелница Драгана Митровић, свој допринос здравијој животној средини и лепшем окружењу дало је неколико стотина Вршчана, од школараца па до оних у „трећем добу“, тако да широм Града Вршца расте 5.000 нових стабала разног дрвећа.

ЗА ПРИМЕР… у акцији озелењавања, заједно са младима и градоначелница

Иначе, Град Вршац је оваквим акцијама шаље непосредну поруку свим грађанима колико је значајно радити на подизању свести  о вредностима пошумљавања околине, јер свако ново зелено дрво је нови допринос чистијем и здравијем ваздуху, и не само то. А места за садњу се увек нађе, ако се хоће. А Вршчани хоће. Град Вршац је редовни учесник и покровитељ седмодневног еко кампа „Вршачки брег“, чији је организатор Покрет горана Србије.

Поред Града Вршца и људи који знају шта значи свако дрво више на улици или у дворишту, у активностима озелењавања Вршца учествује и ЈКП „Други октобар“, који сваке године посади преко 36.000 садница разног цвећа, а како то изгледа показује и слика центра града, с почетка овог текста.

Нема сумње, слика казује више од речи, а слично је и на улазу у Вршац из правца Влајковца, а ту су и бетонске жардињере, аранжиране како то већ цвећари знају, а и бандере, њих преко 800, које су декорисане разним цветним аранжманима.

Шта рећи, свратите у Вршац, имаћете шта видети око вас.

Пројекат „Град Вршац – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

(Фото: еВршац)