СЛЕДИ ЗАМЕНА... мр Татјана Божић, Ивана Росић и Ксенија Царевић у котларници школе

Панчево

Већница мр Татјана Божић посетила ОШ „Братство-јединство“ у Војловици

ОВЕ ГОДИНЕ ЗАМЕНА КОТЛА

• Град Панчево прати потребе школе и кроз материјалне трошкове обезбеђује довољна средства за редован рад – истакла је Ксенија Царевић, директорка школе

У оквиру конинуираног праћења рада, активности, али и потрееба школа и дечјих вртића, мр Татјана Божић, чланица Градског већа задужена за образовање, посетила је ОШ „Братство-јединство“ у Војловици.

Већницу Божић дочекале су Ксенија Царевић, директорка школе и Ивана Росић, одборница у Скупштини града и покрајинска посланица.

„За ову годину у школи је предвиђена замена котла, за шта је издвојено око милион динара од стране Града и то се сада овде ради, а такође и лакирање и хобловање паркета у фискултурној сали, где је новац кроз пројекат издвојио Покрајински секретаријат за спорт и омладину, у износу од 473.000,00 динара. Године 2016. урађен је кров на фискултурној сали, премази челичне конструкције против пожара, за шта је издвојено из буџета Града око 2 милиона динара. Године 2017. године, такође из буџета Града, урађена је бетонска ограда на делу школског дворишта у износу од 600.000,00 динара. Током 2017. и 2018. године, кроз пројекат „Уз малу помоћ пријатеља“ набављена је опрема вредна 3 хиљаде евра. Године 2018.  извршена је санација спортског терена у дворишту школе из буџета Града и Покрајине, у укупном износу од 2.400.000 динара, као и још 250.000 динара из градског буџета за замену дела прозорске столарије. Године 2019. уведен је интернет у целој школи кроз пројекат министарства “Повезане школе”, а захваљујући Граду Панчеву 2020. уведен је видео надзор, рекла је мр Татјана Божић, набрајајући све оно што је градска локална самоуправа урадила последњих година на сређивању инфраструктуре школе и осавремењивању наставног процеса.

Директорка Ксенија Царевић је, потврђујући добру сарадњу Школе и локалне самоуправе, истакла да Град Панчево прати потребе школе и кроз материјалне трошкове обезбеђује довољна средства за редован рад. Поред тога, излази у сусрет и кроз финансијску помоћ приликом хаварија које се десе, што се види из досадашњих улагања у ову школу.

„Добра је сарадња и са Саветом Месне заједнице, чији су представници су укључени у рад Школског одбора и ученици наше школе учествују у манифестацијама које организује Месна заједница. У мају ове године посетио нас је и Вања Удовичић, министар омладине и спорта Републике Србије и том приликом је школи уручена и донација спортске опреме“, истакла је директорка Царевић.

(Фото: еПанчево)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево