МАЈСТОРИ СВОГ... Народни оркестар Банатског Новог Села (Фото: Фб страница)

Банатско Ново Село

Отворено истурено одељење Музичке школе „Јован Бандур“ из Панчева

ВИОЛИНА НАЈПРИВЛАЧНИЈА

• Град је подржао иницијативу за отварање одељења, не случајно баш у Банатском Новом Селу

На иницијативу професора  Музичке школе „Јован Бандур“ из Панчева и Адриана Чебзана, професора виолине из Банатског Новог Села,  у сарадњи са сеоском ОШ „Жрко Зрењанин“ и уз подршку Градске управе Града Панчева,  у том селу је од 1. септембра почело да ради истурено одељење једне од најугледнијих музичких школа у Војводини.

По речима професора Чебзана, највише је оних који су заинтересовани за виолину, њих 11, с којима је он, за почетак, два пута недељно, по пола сата, већ започео прве кораке упознавања са овим инструментом, а потом већ зна се, виолина је виоина.

Иначе, Банатско Ново Село није случајно изабрано да баш у њему буде отворено истурено одељење, У том селу постоји Народни оркестар Банатског Новог Села, који је својим надалеко познатим вредностима и активностима покупио бројне награде и признања, на разним фестивалима и музичким сусретима широм земље и иностранства.

Чланови тог оркестра, у звању професора музике, учиће све заинтересоване почетнике на путу музичког стваралаштва, како достићи њихов ниво у свирању како на виолини, тако и на хармоници, кларинету, тамбури и гитари.  Па и претећи, зашто не, то је највећи успех сваког професора.

Прихватањем иницијативе за отварање истуреног одељења, Градска управа града Панчева је још једном потврдила да је у функцији остваривања потреба и жеља грађана у свим сферама друштвеног живота, па и у образовно-васпитној сфери.

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево