После посете младим фудблерима у Качареву...

Панчево

Вања Удовичић и Дане Баста посетили једну школу и један фудбалски клуб

ПАНЧЕВО ЈЕ ГРАД СПОРТА И ГРАД МЛАДИХ

• У разговору који смо обавили данас и са министром и покрајинским секретаром, договорили смо се да заједно наставимо истим путем и да то буду дела која ће остати иза нас и дела која ће говорити шта је оно што смо урадили“ – истакао је градоначелник Панчева Александар Стевановић

После Беле Цркве и Алибунара, Вања Удовичић, министар омладине и спорта и Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину посетили су Град Панчево.

Заједно са домаћинима, Александром Стевановићем градоначелником Панчева и Марком Младеновићем, народним послаником, они су прво посетили ФК „Јединство-Стевић“ у Качареву, а потом и ОШ „Мирослав Мика Антић“ у Панчеву.

Након уручених поклона, у виду спортских реквизита и спортске опреме, и основцима и фудбалерима, градоначелник Стевановић је, уз захвалност на посети и поклонима, изјавио:

Пресрећни смо што можемо да прикажемо да је Панчево град спорта и шампиона. То смо видели у Качареву, у посети фудбалском клубу „Јединство“ и то видимо сада у Основној школи „Мирослав Антић“ у Панчеву. Велика захвалност министру што је данас са нама и што је разговарао са децом, јер је деци веома драго да разговарају пре свега са једним таквим шампионом који је остварио велике успехе бавећи се спортом, али и велике успехе у подизању нивоа спорта у целој Републици Србији. Нама као граду много значе овакве посете. На тај начин ми можемо да се посаветујемо и поразговарамо са министром и покрајинским секретаром и да видимо шта можемо заједно да урадимо, јер само на тај начин можемо даље да напредујемо. То смо показали у претходном периоду. Ми смо као град, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, у овој години започели и реализоваћемо до краја, реконструкцију спортског терена за кошарку на спортском центру „Младост“ и у разговору који смо обавили данас и са министром и покрајинским секретаром, договорили смо се да заједно наставимо истим путем и да то буду дела која ће остати иза нас и дела која ће говорити шта је оно што смо урадили“ – рекао је градоначелник Стевановић.

… и посета ОШ „Мирослав Мика Антић“ у Панчеву

Истичући да је град Панчево град спорта и град успешних младих људи, министар Вања Удовичић је рекао:

Настављамо обилазак општина и градова широм Србије са жељом да разговарамо на терену са директним корисницима са системом спорта, са омладинским радницима и да видимо како заједнички можемо да унапредимо положај младих, али и како можемо да помогнемо оној најснажнијој и најјачој бази спорта која даје врхунске шампионе, јер управо из таквих средина, мањих средина али и спортских градова као што је Панчево, долазе врхунски шампиони. Због тога хвала градоначелнику који са 440 милиона динара опредељених за омладину и спорт, што је приближно 7 одсто градског буџета, показује колико снажно подржава спорт и младе у Панчеву. То су дела која говоре и то су резултати које можемо да покажемо, али смо свесни да увек може и треба и више уложити и више радити, када је реч о младима и о спорту. Драго ми је да сам имао прилику да у Качареву причам са представницима фудбалског клуба, али и да помогнемо кроз донирање опреме и помоћи и за одбојкашки и стоно-тениски клуб. Овде кроз донацију спортске опреме и спортских реквизита за фискултурне сале где смо сад, можемо рећи да смо једну трећину фискултурних сала широм Србије опремили новом опремом и новим реквизитима, донација се огледа у виду два гола, две табле са два обруча, мрежом за одбојку са стубовима и 40 лопти, по 10 за 4 колективна спорта – истакао је Вања Удовичић, министар за омладину и спорт у Влади Србије.