Бела Црква

Вања Удовичић и Дане Баста посетили ОШ „Сава Мунћан“ у Крушчици

ДОНАЦИЈА МАЛИШАНИМА ФК „ИНВИКТУС 2020“

• Захвалио бих се председници општине, која је кроз своје деловање показала колико је омладински сектор, положај младих, али и колико је спорт на локалу важан, што говори о средствима која се опредељују из локалног буџета и свим инфраструктурним пројектима – напоменуо је министар Вања Удовичић

У складу са већ устаљеном политиком непосредних контаката на терену, али и помоћи омладини и спортистима, данас су општину Бела Црква посетили Вања Удовичић, министар за омладину и спорт и Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину.

У друштву са Виолетом Симић, председницом општине, Марјаном Алексићем, председником Скупштине општине, Дарком Станојевим, замеником председника СО и Марком Лазаревићем, чланом Општинског већа, министар Удовичић и секретар Баста посетили су Основну школу „Сава Мунћан“ у Крушчици.

Гости и домаћини разговарали су о актуелној ситуацији на плану спорта у општини, као и плановима за стварање што повољнијих услова за бављење спортом на што ширем плану.

После присуства тренингу малишана ФК „Инвиктус 2020“ у балон сали у Крушчици, присутнима се обратила Виолета Симић, председница општине која је, захваљујући на посети, рекла:

Имали смо прилику да презентујемо све што смо урадили у погледу улагања у спортску инфраструктуру. Потрудили смо да реконструишемо постојеће и изградимо нове спортске објекте, од којих је најзначајнији кошаркашки терен у Железничком парку. Завршићемо ове године још три спортска објекта која су нам преостала, а то се види кроз наш буџет. Истакла бих изузетне резултате наших спортиста који су оправдали нашу стратегију и подршку спорту. Имамо светског шампиона у дизању тегова у категорији ветерана, што је по први пут у историји Беле Цркве, а успешни смо на државним такмичењима у подводним активностима. Трудићемо да и у наредном периоду улажемо у спорт и спортске активности, јер су здрав начин живота и овај начин на који ФК „Инвиктус“ ради са малишанима, права будућност за децу и њихов развој“, истакла је је Виолета Симић, додајући да су „заједничком ангажовањем локалне самоуправе општине Бела Црква, Министарства омладине и спорта, као и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, у протеклом периоду знатно унапређени услови за даљи развој спорта и његове улоге у друштву и стварању нових перспектива за децу и младе наше општине.

Министар Вања Удовичић је истакао да „дела говоре када је реч о развијању спортске инфраструктуре у општини Бела Црква“, рекао и ово:

Овде смо да покажемо како у јакој синергији, тимски, можемо да урадимо много. Са републичког, покрајинског и локалног нивоа променили смо слику спортске инфраструктуре у општини, помогли смо спортским организацијама, али и младима, да имају простор да квалитетно проводе своје време и да се искажу и покажу да имају довољно могућности да унапреде своју локалну заједницу. Огромно ми је задовољство када видим овакав напредак у развијању спортске инфраструктуре, када се омогућава спортистима и младима, али и свим грађанима да имају право на бесплатно бављење спортом“, истакао је министар Удовичић, да би онда рекао и да се овом посетом наставља акција донирања спортске опреме и спортских реквизита широм Србије.

Данас смо дошли и да помогнемо ФК „Инвиктус“ који је за кратко време успео да анимира велики број деце, преко 90 малишана у школици фудбала и то је показатељ колико Општина улаже у јачање локалних клубова. Захвалио бих се председници општине, која је кроз своје деловање показала колико је омладински сектор, положај младих, али и колико је спорт на локалу важан, што говори о средствима која се опредељују из локалног буџета и свим инфраструктурним пројектима. Наравно, све то уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и хвала и секретару Басти. Сви ми заједно радимо на унапређењу спорта и положаја младих на локалу“, додао је Удовичић.