УСПЕШНА САРАДЊА... Саша Павловић и Стефан Деспотовић

Пожаревац

Уз подршку НИС-а нова расвета и три паметне клупе у три сеоска школска дворишта

И ЗА ДЕЦУ И ЗА ЊИХОВЕ НАСТАВНИКЕ

• Реализација овог пројекта, чија је вредност четири милиона динара, допринеће не само уштеди електричне енергије, већ и повећању безбедности школских објеката, дворишта и имовине

У оквиру програма „Заједници заједно“ компанија НИС је модернизовала школска дворишта у Лучици, Пољани и Пругову, у Граду Пожаревцу, поставком 39 соларних лампи и три паметне клупе. Овај пројекат, чија је вредност четири милиона динара, допринеће не само уштеди електричне енергије, већ и повећању безбедности школских објеката, дворишта и имовине. Паметне клупе у школским двориштима омогућиће ученицима да допуне своје мобилне телефоне и таблете из обновљивих ресурса, што ће уједно утицати и на развијање њихове еколошке свести.

Нова расвета у школским двориштима обезбедиће знатне уштеде у електричној енергији, у односу на старе дотрајале рефлекторе који су били изузетно велики потрошачи. Ова ЛЕД расвета уз паметне клупе на соларну енергију утицаће повољно на очување животне средине.

Поводом успешне реализације овог пројекта, ОШ „Милош Савић“ у Лучици, која је једна од три истурена одељења школе које сада имају најмодерније ЛЕД осветљење и по једну паметну клупу у својим школским двориштима, обишли су Саша Павловић, градоначелник Пожаревца и Стефан Деспотовић, директор Центра за односе са јавношћу компаније НИС, у пратњи директора школе Славише Стојадиновића.

Ја се овом приликом захваљујем компанији НИС на улагањима у друштвено-одговорне пројекте која су на годишњем нивоу четири милиона динара на територији нашег града. Наш заједнички циљ на пројекту у ова три одељења је био да створимо одличне услове за нашу децу, али и за просветне раднике“, рекао је Саша Павловић, градоначелник Пожаревца, додајући да је компанија НИС велики пријатељ града Пожаревца.

Пожаревац је од 2018. године део велике породице пројекта „Заједници заједно“. Наш заједнички циљ је да се у кључним градовима и општинама за пословање НИС-а подрже пројекти који ће унапредити квалитет живота. Прошле године је пројекат „Заједници заједно“ био посвећен екологији и унапређењу енергетске ефикасности и зато данас овде представљамо соларну расвету и паметне клупе“, истакао је Стефан Деспотовић, директор Центра за односе са јавношћу компаније НИС.

Славиша Стојадиновић, директор школе, захвалио је компанији НИС и Граду Пожаревцу на великој помоћи и навео да је ово значајан подстрек за прелазак на алтернативне изворе енергије, као и да су захваљујући пројекту деца добила подстицајно окружење.

Од 2018. године НИС је на територији Града Пожаревца са укупно 16 милиона динара подржао реализацију пет пројеката из области екологије и заштите животне средине, науке и образовања, јавног здравља и спорта. Сарадња компаније НИС и Града Пожаревца настављена је и у 2022. години, у којој је програм „Заједници заједно“ посвећен репродуктивном здрављу и повећању наталитета. На конкурсу под слоганом „Да се нове наде роде“, подржан је пројекат набавке ултразвучног апарата са три сонде за Дом здравља Пожаревац, чија укупна вредност износи четири милиона динара.