КОВАЧИЦА... поред возача, сигурни морају бити и пешаци

Ковачица

У току су нови радови на уређењу саобраћајне сигнализације

БЕЗБЕДНОСТ И  ВОЗАЧА И  ПЕШАКА

  • Ради стварања услова за што безбеднији саобраћај у свим насељеним местима општине Ковачица, у току су нови радови на сређивању саобраћајница, посебно оних најпрометнијих, и због возача и због пешака

У циљу што безбеднијег одвијања саобраћаја, посебно у прометним улицама и оптерећеним раскрсницама, Општина Ковачица је издвојила из свог буџета 953.760 динара, што је не мали допринос уређењу саобраћајница одговарајућом сигнализацијом.

Како би били што безбеднији, и возачи и пешаци, у овој акцији биће постављена 23 нова саобрћајна знака, сређени пешачки прелази, обележена паркинг места, увек са једним местом за инвалиде, биће обележена и аутобуска станица, као и постављени знаци да се у близини налази школа, и тако на десет места. Сем тога, у складу са захтевима безбедног саобраћаја, биће уређена и саобраћајна сигнализација у Дебељачи.

Раније, постављена је сигнализација на раскрсницама у Ковачици и код Трипића ка Дебељачи, у дужини од два километра и дуж летњег пута Ковачица  – Дебељача, у дужини од три и по километра.

Сем нових саобраћајних знакова, у Ковачици су, ради успоравања саобраћаја на прометним деловима улица,  постављене  су вибро траке, а обележена су и паркиралишта, као и бројни пешачки прелази.

Осим Ковачице, радило се и у Црепаји, где је уређен паркинг простор у близини Основне школе и Дечјег вртића.

Све док то временски услови дозвољавају, са радовима се иде и у друга бнасељена места у општини Ковачица, јер безбедност у саобраћају нема цену.

Пројекат „Општина Ковачица данас – оно што остаје и сутра суфинансира Општина Ковачица.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.