МЕДНИ ШТАНД... а ту је и директорка ТОО Дивна Кирилов, са сарадницима

Нови Сад

ТОО Ковачица на 53. Међународном сајму туризма

ОНО ПО ЧЕМУ СЕ КОВАЧИЦА ПРЕПОЗНАЈЕ

• Мултикултурална општина Ковачица представила је своје најпознатије културне дестинације и брендове, од Галерије наивне уметности, Куће Мартина Јонаша, Галерије „Бабка“ у Ковачици и Музејског комплекса Михајла Пупина у Идвору, па до…

На 53. Међународном сајму туризма, који се од 17. до 19. новембра одржава на Новосадском сајму, туристичке потенцијале општине Ковачица представила је и екипа Туристичка организација општине, на челу са директорком Драганом Латовљев.

Мултикултурална општина Ковачица представила је своје најпознатије културне дестинације и брендове, од Галерије наивне уметности, Куће Мартина Јонаша, Галерије „Бабка“ у Ковачици и Музејског комплекса Михајла Пупина у Идвору, па до Етно куће у Падини, Румунске куће у Уздину, Етнографског музеја у Дебељачи, Словачког етно музеја Петраш, јединственог градитеља виолина Јана Немчека, а ту су бројне атрактивне туристичке манифестације, не само гастрономског карактера.

Оно што ускоро следи је Божићно-новогодишњи вашар, традиционална манифестација са свеколиким рукотворинама, које на специфичан одражавају културну традицију и обичаје Ковачице као мултикултуралне средине, са изражајним садржајима које на то увек подсећају.

На Сајму су, као што се види на слици Туристичке организације општине, и познати произвођачи меда из општине Ковачица, оно што је сигурно, природног да природније не може бити, што је само један од специјалитета кухиње овог краја, првенствено словачке, али и румунске и српске и мађарске.

Бројни туристи који сваконевно посећују Ковачицу и сва остала насељена места ове општине најбоља су потврда квалитета разноврсних туристичких потенцијала, са садржајима који се само тамо могу видети.

Имајући све то у виду, посленици Туристичке организације на Новосадском сајму нису умали тежак задатак. Само да потврде оно што већ многи знају.

(Фото: ТОО Ковачица)

Пројекат „Општина Ковачица данас – оно што остаје и сутра суфинансира Општина Ковачица.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.