ЗНАЊЕМ ДО ЦИЉА... размена искуства је увек у корист пацијената

Копаоник

Успешан наступ медицинских сестара/техничара СБПБ „Ковин“ на 13. Конгресу СЗР Војводине

ЗНА СЕ КАКО ДО ЦИЉА – ЗНАЊЕМ!

• Јелена Драгаш, струковна медицинска сестра, запслена у СБПБ „Ковин“, са видео-презентациојом „Одржавање животних навика оболелих од деменције“ освојила је треће место у конкуренцији најбољих видео-презентација на тему „Знањем до циља“

У организацији Савеза здравствених радника Војводине, од 10. до 13. октобра 2023. године, на Копаонику је одржан XIII Конгрес СЗРВ на тему: ,,Знањем до циља“.

Конгрес је окупио значајан број здравствених радника из примарних, секундарних и терцијарних здравствених установа Војводине, међу којима су били и медицинске сестре и техничари из Специјалне болнице за психијатријске болести „Ковин“ у Ковину.

Током Конгреса учесници су имали прилику да презентују своје радове и размењују стручна искуства са колегама, да би потом биле проглашене најбоље видео-презентације.

У категорији – Рад у секундарној здравственој заштити, 3. место освојила је Јелена Драгаш, струковна медицинска сестра, запослена у СБПБ „Ковин“, са видео презентацијом ,,Одржавање животних навика код оболелих од деменције“.

Радови медицинских сестара/техничара СБПБ ,,Ковин“ представљени су још и кроз две видео-презентације и то: медицински техничар Иван Пантелић, на тему ,,Комуникација са породицом пацијента оболелог од деменције“ и медицинска сестра Невена Богдан са видео-презентацијом ,,Комуникација са геријатријским пацијентима“.

Предавања овог типа идеална су прилика за промоцију сестринства, драгоцену размену знања и свакодневних искустава из праксе, новина и евентуалних проблема, што доприноси квалитету рада и задовољству корисника наших услуга“ – истичу из прес службе СБПБ „Ковин“.