ПОЛАЗАК... заједнички снимак основаца из града Панчева пред пут за Сплит

СИМ

У финалу Спортских игара младих и 30 основаца из града Панчева

ФУДБАЛЕРИ, РУКОМЕТАШИЦЕ И ШАХИСТИ

• Ова манифестација која слави другарство, фер-плеј и здрав живот траје од 20. до 25. августа
• Ко су представници града Панчева?

У Сплиту се ових дана одржава велико финале Спортских игара младих, а након узбудљивих државних финала, одржаним у Београду, Сарајеву и Сплиту. На играма учествује преко 1000 такмичара из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.  Међу њима је и 30 основаца из града Панчева.

Град Панчево на играма заступају рукометашице из Качарева, фудбалери ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице и шахисти  ШХ „Аљехин“ из Панчева.

Да би учествовали на овој, највећој манифестацији аматерског спорта у Еврпи, такмичари из града Панчева су најпре победили на градским квалификацијама, а потом и на државном финалу Спортских игара младих, одржаном од 23. до 29. јула на теренима на Ади Циганлији у Београду. Том приликом је у шаховском надметању малишана рођених 2007. године и млађих, најсјајније одличје освојио Марко Форђарини, док је Ања Радмановић, у конкуренцији девојчица, освојила сребрну медаљу.

Рукометашице из Качарева: Александра Шарац, Анастасија Грговски, Нађа Вуковић, Ивона Величковски, Ивана Дукић, Владана Кузмановић, Софија Лазовић, Сунчица Чучак, Катарина Кепчија и Анђела Божић, на челу са Ањом Вуковић, до Сплита су стигле пошто су   на државном првенству биле боље од својих вршњакиња из Мокрина, Зајечара, Београда и Пријепоља.

Млади фудбалери ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице пласирали су се на Спортске игре младих пошто су на Малим олимпијским играма у Новом Саду, а потом и на Републичком првенству освојили прво место. Србију у Сплиту представљају: Раде Марковић, Душан Перић, Михајло Тајдић, Лазар Миленковић, Стефан Поповић, Михајло Јокић, Никола Савић, Јован Накарада, Лазар Ђурић, Филип Чисар, Матеја Недељковић и Тадија Стојић.

Манифестација Спортске игре младих Србије, која је ове године обележила свој пети рођендан, трајала је 97 дана, а на играма и турнирима учествовало је 70.580 такмичара. Државно првенство изнедрило је 2880 финалиста, а подељено је чак 4360 медаља и диплома.

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево