АКТИВНО И КРЕАТИВНО... ово је права, а следе још четири радионице
Падина

У току су радионице за децу у организацији огранка Општинске библиотеке Ковачица

ДЕЧЈОМ КРЕАТИВНОШЋУ ДО СВЕТА ОДРАСЛИХ

• Почело се на тему „О тој Падини…“ а завршиће, већ традиционално, радионицом „Песник деци“, 25. августа, на дан рођења песника Михала Бабинке

Библиотека у Падини, као огранак Општинске библиотеке Ковачица, током летњег распуста организује креативне радионице за децу, углавном школског узраста и углавном девојчице, а на различите теме.

Са радионицама се почело 4. јула, и прва је имала назив „У тој Падини…“ Радионица је имала две теме, историју и музику, о чему је „радницима“ радионице говорио Владимир Халај, мастер професор историје и музичке културе.

Следећа радионица, 10. јула, имала је психолошки карактер, и била је на тему „Шта радити са страхом“. О томе је говорила мастер психолог Мартина Хеђи-Кирић, да би већ сутрадан, 11. јула, организована радионица под називом „Огледалце моје“, на којој је са децом разговарала мр Еленка Дуриш, на тему о естетици и педагогији.

Следећа радионица, под називом „Промене око нас“, биће одржана 18. јула, и то на тему из области хемије, о чему ће учесницима радионице, говорити Јано Сабо, професор хемије.

Следећа радионица, пета, и последња, под називом „Песник деци“, већ традиционално, биће посвећена песника Михалу Бабинки, биће одржана 25 августа, на дан његовог рођења, што ће бити и најава за 48. „Бабинкове сусрете“, који ће бити организовани у Оновној школи у Падини.

Иначе, о организацији радионица и њиховим садржајима брине библиотекарка Зденка Обшуст, која каже да за рад у радионицама влада велико интересовање деце, посебно оне од пет до 12 година, а да се садржаји прилагођавају сфери њиховог интересовања.

(Фото: EPA)