ПО ПЛАНУ... Милош Марков и Анка Симин Дамјанов „на лицу места“ у школи у Баранди

Баранда

У току радови на замени расвете у школи „Олга Петров“

ЕФЕКАТ ИСТИ, А КОРИСТ ДВОСТРУКА!

Локална самоуправа ће и у наредном периоду настојати да аплицира на оваквим конкурсима како бисмо на тај начин истовремено смањили потрошњу електричне енергије и осавременили наше објекте истакао је Милош Марков, председник општине

У просторијама школе „Олга Петров“ у Баранди, која од ове године ради као истурено одељење Основне школе „Зоран Петровић“ Сакуле, у току су радови на замени расвете, а у складу са политиком локалне самоуправе на повећању енергетске ефикасности где год је то могуће.

Пројекат се, иначе, суфинансира Покрајински секретаријат за енергетику, саобраћај и грађевинарство.

Како теку радови, заједно са председником Општине Опово Милошем Марковим и заменицом председника општине Анком Симин Дамјанов, проверавали су и Драган Андрејић, директор Основне школе „Зоран Петровић“ и Катарина Варшиц, заменица директора.

У питању је инсталација нове штедљиве расвете у односу на постојећу која је била. Овде имамо два позитивна аспекта, а први је заменом дотрајале расвете и старије технологије, добили смо нову лед расвету, која је уједно и мањи потрошач енергије што ће нам посебно бити од значаја с обзиром на предстојећи период када сви треба да се бавимо и уштедом потрошње електричне енергије. Оно што смо имали прилике да видимо јесте да светлосни ефекат остаје исти, учионице су чак и осветљеније него што су биле и то уз мању потрошњу енергије, тако да је ово за нас веома добар пројекат.

Локална самоуправа ће и у наредном периоду настојати да аплицира на оваквим конкурсима како бисмо на тај начин истовремено смањили потрошњу електричне енергије и осавременили наше објекте“ истакао је Марков.

(Фото: еПанчево)

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.