НАСТАВАК УСПЕШНЕ САРАДЊЕ... Њ.Е. Вера Јовановски -Типко и Саша Павлов

Јабука

Свечано отворен трг и летња позорница у Јабуци

КОНТИНУИТЕТ УСПЕШНЕ САРАДЊЕ

• Ово је прави приказ синергије између македонске заједнице, локалне самоуправе и компаније НИС – истакла амбасадорка Македоније

ГРАДОНАЧЕЛНИК Панчева Саша Павлов и амбасадорка Републике Македоније Њ.Е. Вера Јовановски – Типко, пресецањем врпце свечано су отворили два нова објекта у Јабуци.

Трг и летња сцена, испред О.Ш. „Гоце Делчев“ у Јабуци, плод су заједничких активности удружења „Илинден“, Месне заједнице Јабука, Нафтне индустрије Србије, као спонзора и финансијера и Националног савета македонске националне заједнице, као логистичке подршке.

Њ.Е.  Вера Јовановски – Типко је истакла да јој је посебно драго што као амбасадор Републике Македоније у Србији присуствује овој значајној манифестацији „која показује како је македонска заједница у Србији негована и очувана и показује једну друштвену одговорност приликом конкретних пројеката, а то је изградња трга и летње бине испред школе „Гоце Делчев“, у којој се изучава македонски језик“.

-Ово је прави приказ синергије између македонске заједнице у Србији, локалне самоуправе и компаније НИС, који заједнички раде у циљу друштвеног развоја и културног и економског просперитета две суседне пријатељске државе. Мисли глобално, делуј локално – то је мисија амбасаде Републике Македоније, зато што је услед сарадње са локалном самоуправом и рада на конкретним пројектима, посебно на иницијативу македонске заједнице овде у Јабуци, успео да се реализује овакав пројекат, који ће побољшати квалитет живота грађана у месној заједници Јабука – рекла ја амбасадорка Јовановски – Типко.

– У име Града Панчева и у лично име желим да изразим задовољство што смо данас овде заједно у Јабуци да уочи највећег хришћанског празника отворимо два нова објекта која ће у знатној мери побољшати услове и културни живот у Јабуци. Желим да истакнем дивну сарадњу на којој желим да се захвалим амбасадорки, са којом сам имао част и задовољство да се сусретнем неколико пута у протеклом периоду и да смо разговарали о конкретним пројектима у области привреде, културе, образовања и спорта, а у циљу још бољег упознавања, сарадње и јачања веза међу нама. Морам у овом тренутку да истакнем и одличну сарадњу са Националним саветом македонске националне заједнице. Град Панчево учествује у неговању и заштити културне баштине, језика, обичаја и традиције македонске националне заједнице и ми се континуирано трудимо да негујемо наше традиционално добре међуљудске и међунационалне односе. И наравно, желим да се захвалим финансијерима – Нафтној индустрији Србије, са којом кроз програм „Заједници заједно“ сарађујемо сваке године, и да истакнем један изузетно одговоран однос према локалној заједници и друштвено одговорно пословање, јер заиста кроз своје програме подршке доприносе развоју на културном привредном, туристичком, образовном и другим пољима чему смо и данас сведоци у виду ова два нова објекта, изјавио је градоначелник Саша Павлов.

    У склопу овог догађаја, а поводом ускршњих празника, македонско удружење ,,Илинден“ из Јабуке уз подршку Националног савета македонске националне мањине, деци предшколског и школског узраста у О.Ш. ,,Гоце Делчев“ у Јабуци овом приликом подељени су пригодни едукативно-слатки пакетићи, у циљу промовисања изучавања предмета Македонски језик са елементима националне културе.