СВИ СУ ПОБЕДНИЦИ... приредба која никога није оставила равнодушним

Ковин

У Центру за културу одржано традиционално такмичење „Мали рецитатори“

ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ

• На такмичењу је учествовало 20 рецитатора из ПУ „Наша радост“, која је и организатор такмичења, а за најуапешнију проглашена је Маша Радосављевић из Делиблата

Уочи Првог маја, Предшколска установа “Наша радост“ Ковин организовала је већ традиционално такмичење “Мали рецитатори“, чији је мото ове године био „Дете је дете да га волите и разумете“, а на којем је ове године учествовало 20 предшколаца.

Присутне је на самом почетку поздравила Александра Алавања, директорка ПУ „Наша радост“, која је, пожелевши срећу свим такмичарима, захвалила свима који су дошли да подрже децу у њиховом настојању да им јавни наступ буде што успешнији и са што мање треме.

Такмичење је мање такмичење а више сврха да се деца још у предшколском узрасту сретну са јавним наступом, а са пригодним рецитацијама обогате свој речник.

Ево и имена малих рецитатора који су, по оцени стручног жирија, били најуспешнији:

Најубедљивија је била Маша Радосављевић из Делиблата, која је освојила прво место за рецитовање песме Пеђе Трајковића ,,Играјмо се“, друго место припало је Лани Стефановић из Ковина, која је говорила стихове ,,Загонетке“ Мирослава Мике Антића, треће место освојио је Николај Миљковић, са песмом ,,Баш лепо“ Моше Одаловића, док је четврту позицију заузела Бојана Ценић, рецитацијом песме Пеђе Трајковића „Деца не траже шарене лаже“.

Свих 20 учесника награђено је књигом и дипломом, док су најбољи добили и по једну књигу.

Овом приликом не треба заборавити ни оне који су препозали таленат учесника такмичења, а самим тим и заслужни за њихов наступ, а то су Аурора Илић, Јелена Ерцег, Милица Панић, Марија Гаврилов и Марица Радованов. Све оне су успешне васпитачице.

После наступа предшколаца, представили су се и бивши предшколци, учесници ранијих сусрета „Малих рецитатора“.

Најпре се стиховима Љубивоја Ршумовића „Љубав је штетна“ представила Даница Божин, сада ученица 2. разреда ОШ „Паја Маргановић“ Делиблато, а потом и Даница Константиновић, ученица 5. разреда ОШ „ЈОван Јовановић Змај“ Ковин, са „Крокодилском причом“ Дејана Алексића.

И то није све. Поред наступа рецитатора, у Галерији Центра за културу били су изложени најлепши дечји цртежи на тему „Портрет“, а у оквиру ликовног конкурса ПУ „Дечја радост“.

А ми да завршимо стиховима Мирослава Мике Антића „Путева има триста да се оде из детињства, а само се ретки сете да остану вечно дете“.

Размислите о томе.