Вршац

Где Вршчани и њихови многобројни гости проведе Празник рада

ОД РАДА БЕГ, ДАКАКО, НА ВРШАЧКИ БРЕГ!

• Љубитељи природе су ове године имали већи избор за шетњу обележеним пешачким стазама, што је у великој мери олакшало пешачење по Вршачком брегу

Првомајски празник, као празник рада, ипак је резервисан за боравак у природи.

Вршчани и њихови гости, већ традиционално, овај празник проводе на Вршачком брегу.

Породице са малом децом најдуже су се задржавале код одмаралишта Црвени крст, где су малишани уживали у мини зоо врту и у игри на дечјем игралишту.

Млади су освежење и рекреацију потражили у клубу „Изазов“, а већи број викендаша празничне дане проводи породично у својим викендицама.

Љубитељи природе су ове године имали већи избор за шетњу обележеним пешачким стазама, што је у великој мери олакшало пешачење Вршачким брегом.

Веома популарно излетиште и шетња Загајичким брдима, показала се као све привлачнија дестинација, која са својим природно формираним пешчаним динама привлачи велику пажњу многих туриста, заљубљеника у природу.

Посебно угодан, а нарочито популаран међу пецарошима био је излет и дружење поред канала Дунав – Тиса – Дунав. Близу града, а далеко од гужве, за људе којима је пецање хоби ово излетиште је веома пријемчиво.

Туристичко информативни центар на Брегу радио је током празника и умногоме помогао да првомајски празници, проведени у природи поостану редовна активност многобројним посетиоцима. Богатство природе и њена разноврсност, Вршачки брег чини јединственим, и као такав развојнаје шанса у планинском туризму, како за град Вршац тако и за околину.