Уздин

СВЕТОМ ГЕОРГИЈУ У ЧАСТ

• Сеоска храмовна и школска слава обележена је пригодним садржајима, уз литургију, сечење славског колача, наступом хора…

  У Уздину је, како то већ обичаји налажу, на свечан начин, претпоследњег дана априла, уз присуство бројних верника, обележена сеоска храмовна и школска слава, Свети Ђорђе, односно Свети Георгије.

  Обележавање славе почело је литургијом у Румунској православној цркви Светог Ђорђа, који је служио свештеник Мојсе Линца са другим свештеницима. Поред свечане литургије, свечани чин је обележен и сечењем славског колача, а изабрани су и нови кумови славе, биће то Уздинци Анета и Маринел Маран.

  Посебну ноту свечаној литургији дао је хор који је наступио под диригентском палицом Данијела Кеца. Уз све то, присутни верници су послужени славским колачем, као и житом..

  Слава у част Светог Ђорђа, односно, Светог Георгија, обележена је у сеоској основној школи која носи име Светог Георгија.

  У присуству свештеника, наставници и други радници школе славу су, уз сечење славског колача, обележили пригодним програмом.

                                                                 (Фото: КовачицаИнфо)

Пројекат „Општина Ковачица данас – оно што остаје и сутра суфинансира Општина Ковачица.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.