ЗАПАЖЕНЕ... специјалитети домаће кухиње (прва с десна је Дивна Кирилов, директорка ТО Ковин)

Крагујевац – Ковин

Туристичка организација Ковин на „Шумадија сајму“

КОВИН, КАО И УВЕК, С БОГАТОМ ПОНУДОМ

• Туристичка организација општине Ковин представила је историјске и природне туристичке потенцијале ове општине, сувенире,  као и гастрономске специјалитете из домаће кухиње

У организацији Градске туристичке организације, у Крагујевцу је одржан 11. по реду Међународни сајам туризма и сеоског туризма „Шумадија сајам“.

Покровитељ сајма, који је одржан од 22. до 24. новембра, било је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Поздрављајући све учеснике ове атрактивне туристичке манифестације, на којој су, сем из Србије, учествовале и туристичке организације из Словеније, Мађарске, БиХ и Црне Горе, сајам је свечано отворила Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

На богато  опремљеном штанду Туристичке организације Војводине представила се и Туристичка организација општине Ковин. Ова јужнобанатска општина представила је  Макету тока Дунава,  потенцијале ловног туризма, цркве, манастире,  Туристичку карту општине Ковин, док је своје ручно рађене сувенире представила Недељка Чакмак.

  То, међутим, није све. Какав би то био сајам сеоског туризма а да на сајму нема гастрономских специјалитета. А, што се Ковина тиче, своје специјалитете представиле су три удружења жена из ове општине, а то су: „Вредне руке Ковина“, Актив жена Прве МЗ Ковин и Актив жена „Дуга“ из Баваништа. Тамо где су оне било, за све време сајма било је увек пуно оних који су са посебном заинтересованошћу разаледали, а богами, многи и пробали, специјалитете из домаће кухиње, са изузетно богатом и разноврсном понудом.

(Фото: ТО Ковин)

И.Б.

Пројекат „Ковин јуче и данас – оно што остаје“ суфинансира Општина Ковин.

Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.