Вршац

Одлуке жирија 27. Међународног фестивала „Вршачка позоришна јесен“

НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА „ЗЛОЧИН И КАЗНА“

• По оценама публике, за најбољу проглашена је представа „Нечиста крв“, у извођењу Народног позоришта Београд
• Најбољи глумац Ненад Јездић, а најбоља глумица Милица Сужњевић

Жири 27. Међународног фестивала „Вршачка позоришна јесен“ једногласном одлуком доделио је Специјалну награду представи Народног позоришта Суботица „Зла жена“, у режији Иве Милошевић.

Награда за најбољег младог глумца додељена је Златану Видовићу, за улогу Раскољникова у представи „Злочин и казна“, у режији Душана Петровића, а у извођењу Народног позоришта из Бања Луке.

За најбољег глумца проглашен је Ненад Јездић, за улогу газда Марка у представи „Нечиста крв“, коју је режирао Милан Нешковић, у интерпретацији Народног позоришта из Београда.

Жири је за најбољу глумицу прогласио Милицу Сужњевић, за улогу Султане, у представи „Зла жена“, коју је режирала Ива Милошевић, у извођењу Народног позоришта из Суботице.

Награда за за најбољу режију припала је Душану Петровићу, за режију представе „Злочин и казна“, коју је извело Народно позориште из Бања Луке, а која је уједно проглашена и за најбољу представу у целини 27. Међународног фестивала „Вршачка позоришна јесен“.

Иначе, по оценама публике, од 1 до 5, са просечном оценом 4,77 за најбољу представу проглашена је представа „Нечиста крв“, у извођењу београдског Народног позоришта.