Панчево

Три деценије самосталног рада Завода за заштиту споменика културе у Панчеву

ИЗЛОЖБА НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ СПОМЕНИКА ПАНЧЕВА

• У Народном музеју отворена је изложба Завода за заштиту споменика културе, прва од низа манифестација којима ће се ове године обележити значајан јубилеј ове панчевачке установе културе

  У склопу обележавања 30. годишњице самосталног рада Завода за заштиту споменика културе у Панчеву, у свечаној сали Народног музеја у Панчеву отворена је изложба “Споменици, спомен плоче и скулптурална дела у Панчеву”. Ова изложба је само један део манифестација које ће Завод организовати током ове године чиме ће се обележити овај значајан јубилеј за ову панчевачку установу културе.

Отварању изложбе присуствовало је више десетина грађана Панчева, пријатеља и сарадника Завода као и других гостију које је на отварању изложбе прва поздравила Гроздана Миленков, в.д. директора Завода која је напоменула да је циљ ове изложбе да грађанима Панчева прикаже све оне споменике које упућују на богату историју овог града поред којих грађани свакодневно пролазе а често их ни не примећују. Окупљенима се обратила и Марија Јевић, чланица Градског већа града Панчева задужена за културу која је подсетила на значај рада Завода за заштиту споменика културе у Панчеву у очувању културног наслеђа овог града. Изложбу је званично отворио директор Музеја жртава геницида Дејан Ристић а овом приликом је потписан и протокол о сарадњи између Музеја жртава геноцида и Завода за заштиту споменика културе у Панчеву.

Изложба “Споменици, спомен плоче и скулптурална дела у Панчеву” коју потписују Мирјана Миљуш и Слободанка Перовић из Завода за заштиту споменика културе у Панчеву ће бити отворена две недеље па сви заинтересовани имају времена да посете Музеј и погледају ову занимљиви приказ споменика у Панчеву.