ДИРЕКТОРКА ЗАДОВОЉНА... почетком априла биће то потпуно другачија слика

Ковин

Сређивање фасаде зграде у којој су два одељења СБПБ „Ковин“

НЕКАД АУСТРОУГАРСКИ ВОЈНИЦИ, ДАНАС…

• Ново лице болнице, сређен ентеријер и оплемењени простор допринеће очувању достојанства и стицању унутарњег мира наших пацијената” истиче др Јованка Петровић, в. д. директора СБПБ ,,Ковин“

У Специјалној болници за психијатријске болести „Ковин“, започети су радови на санирању и сређивању фасаде зграде у којој се налази Одељење за интензивни третман психотичних поремећаја и Одељење за продужени третман психотичних поремећаја. У оба одељења пацијенти су мушкарци.

Средства за реализацију целокупног пројекта, у износу од 16.291.000 динара, обезбеђена су из сопственог буџета ове психијатријске установе.

,,Радови на згради некадашње аустроугарске касарне, старе безмало један век, део су напора да наша здравствена установа постане пријатније и лепше место за боравак пацијената у току лечења. Завршетак радова очекујемо крајем овог месеца. Ново лице болнице, сређен ентеријер и оплемењени простори допринеће очувању достојанства и стицању унутарњег мира наших пацијената.” поручила је др Јованка Петровић, в. д. директора СБПБ ,,Ковин“.

Иначе, током прошле године, средствина из буџета Покрајинске владе, у износу од близу девет милиона динара, на истој згради промењен је целокупни кровни покривач, који је био у изузетно лошем стању.

(Фото: СБПБ „Ковин“)