НА РАДОСТ И... градоначелник Стевановић и већник Чучковић са срећном мајком

Панчево

Традиционално: златник за прворођену бебу у 2022. години

ПРВА ЈЕ УНА ИЗ БАНАТСКОГ КАРЛОВЦА

• У породилишту Опште болнице Панчево у 2021. години рођене су 1.492 бебе

Александар Стевановић, градоначелник Панчева, посетио је породилиште Опште болнице у Панчеву и златником даривао прву бебу рођену у панчевачком породилишту у 2022. години. Већ по традицији, градоначелник  је првој беби поклонио златник, а мајци цвеће.

Прва беба рођена у 2022. години је девојчица Уна, која је на свет дошла 1. јануара у 21.15 часова, и прво је дете Ани Митровић из Банатског Карловца.

Прва беба с територије Града Панчева рођена је 2. јануара у 2 сата и 5 минута.  Дечак, који још није добио име, а кога је родила Марина Чикош из Долова,  од Града Панчева добиће 50.000 динара.

Иначе, у породилишту Опште болнице Панчево у 2021. години рођене су 1.492 бебе.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић каже да је ово био леп повод за посету породилишту у Панчеву:

– Град Панчево традиционално годинама за прворођену бебу у породилишту у Панчеву додељује дукат уз све остале мере које додељујемо кроз програм за спровођење популационе политике у нашем граду. Уручујемо 20.000 динара за сваку новорођену бебу у Панчеву, плус беби пакет у вредности од 5.000 динара. И ове године, као и претходне две, имамо занимљивост да прворођена беба у Панчеву није с територије нашег града. То нас наравно не спречава да ову лепу традицију одржавамо. Дукат је данас уручен мајци, чије је пребивалиште у општини Алибунар. Као и претходних година, ми ћемо и мајци прворођене бебе с пребивалиштем на територији Панчева исплатити 50.000 динара, као поклон за радост коју је донела, пре свега себи и својој породици, али и свима нама у Панчеву.

Град Панчево ће наставити да у континуитету одржава све мере које су актуелне и последњих неколико година, а у вези са популационом политиком. Ту, пре свега, мислим на подршку за вантелесну оплодњу. Као и претходних година, и буџетом за 2022. годину определили смо одређени износ средстава за финансирање покушаја вантелесне оплодње. Наставићемо да подржавамо и родитеље с тројкама и четворкама и даље с одређеним финансијским средствима, али ћемо свакако да слушамо наше суграђане. Све добре и племените идеје ћемо имплементирати у будућности у наш рад како бисмо испратили све оно што ради држава и како бисмо и ми са локалног нивоа успели да дамо наш допринос у популационој политици Републике Србије – истакао је градоначелник Александар Стевановић.

Град Панчево из свог буџета за сваку прву бебу у породици исплаћује 20.000 динара, дарује беби пакет у вредности од 5.000 динара, а уколико је мајка незапослена примаће шест месеци по 7.000 динара.

Са градоначелником  је у породилишту био и Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за рад, запошљавање и социјалну политику.