ЗАВРШНИ ДЕО... Александар Чотрић (с наочарима) са освојеним признањем

Нови Сад

Свечаност у Кући спортских легенди у СПЕНС-у

ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ ЧОТРИЋУ

• Асоцијација спортских ветерана Новог Сада доделила је панчевачком афористичару Александру Чотрићу Специјалну плакету за изузетна допринос афирмацији спорта и афоризама

На пригодној свечаности у Кући спортских легенди у СПЕНС-у у Новом Саду, Панчевцу Александру Чотрићу, познатом афористичару, додељена је Специјална плакета за изузетна допринос афирмацији спорта и афоризама, а коју му је доделила Асоцијација спортских ветерана Новог Сада.

Чотрић је добитник овог признања за три ауторске књиге афоризама о спорту, за приређивање зборника афоризама на ову тему и колумну „Дриблинг духа“, коју пише 12 година сваке седмице у једном спортском часопису.

Свечаности која је одржана у Кући спортских легенди у новосадском СПЕНС-у, присуствовали су, између осталима, и освајачи медаља на олимпијским играма и светским првенствима: прослављени боксер Тадија Качар, трофејни одбојкаш Васа Мијић и успешни веслач Зоран Панчић.

Том приликом уручене су и награде освајачима златне, сребрне и бронзане плакете, ауторима најбољих афоризама на тему спорта: Братиславу Костадинову из Крушевца, Динку Османчевићу из Бањалуке, као и Жељки Башановић Марковић из Београда и Сергеју Сидорову из Москве, који су равноправно освојили треће место.

Претходно је Асоцијација спортских ветерана Новог Сада расписала конкурс на којем је учествовало 106 афористичара из 11 земаља Европе, који су послали око хиљаду и осам стотина афоризама.

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево