ВИШЕ ОД ТАКМИЧЕЊА... Јован Репац уручује награде најуспешнијим бициклистима

Пландиште

Акција у циљу безбедног управљања бициклом у саобраћају

ДА, И ЈА САМ УЧЕСНИК У САОБРАЋАЈУ!

Савет за безбедност саобраћаја Општине Пландиште сваке године спроводи акције које првенствено имају за циљ да едукују најмлађе учеснике у саобраћају како да се понашају у саобраћају, како да управљају бициклима и мопедима на безбедан начин, како би се осећали сигурно и безбедно – истакао је Јован Репац, председник општине

У оквиру редовних активности, Савет за безбедност саобраћаја Општине Пландиште, у сарадњи са ОШ Јован Јовановић Змај у Хајдучици, спровео је и ове године акцију “И ја сам учесник у саобраћају”. Уз такмичарски карактер, акција има, осим рекреативног бенефита коришћења бицикла, за циљ и како са бициклом бити безбедан у саобраћају, и због себе и због других.

Ево шта је, након што је свим учесницима у овој успелој акцији поделио пригодне поклоне, од светлећих катадиоптера и сигурносних ланаца и звучне сигнализације, до бицикла оним најуспешнијима, рекао Јован Репац, председник општине:

-Савет за безбедност саобраћаја Општине Пландиште сваке године спроводи акције које првенствено имају за циљ да едукују најмлађе учеснике у саобраћају како да се понашају у саобраћају, како да управљају бициклима и мопедима на безбедан начин, како би се осећали сигурно и безбедно. Кроз реализацију оваквих акција трудимо да подигнемо свест људи да су деца најугроженија категорија у саобраћају и да са великом пажњом и опрезом сви који управљају моторним возилима морају да се крећу посебно у близини школа и вртића. Током реализације ове акције ученици из Хајдучице су на један врло занимљив начин пролазили полигон и тако приказали своје вештине управљања бициклом. Сам полигон је направљен као симулација саобраћајног понашања бициклиста и направљен је са циљем да деца науче да безбедно управљају бициклом. Овакви пројекти наилазе на велико интересовање код деце, што нам је и крајњи циљ, да их едукујемо, упознамо са правилима саобраћаја, упознамо са чињеницом да без обзира што су још увек деца да морају да воде рачуна о другим учесницима у саобраћају и да се понашају опрезно – истакао је Јован Репац.

У овогодишњој акцији “И ја сам учесник у саобраћају” организовано је такмичење у полигонској вожњи бицикла, у коме је учествовало 23 ученика ОШ Јован Јовановић Змај Хајдучица.

Најуспешнији у савлађивању препрека, тактичности и спретности, у категорији ученика 5. и 6. разреда био је Никола Демше, а у категорији ученика 7. и 8. разреда најуспретнија је била Лана Течи.

(Фото:еВршац)

Пројекат „Општина Пландиште данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Пландиште, а на основу Решења бр. 401-68/2022-II од 29. 4. 2022. године.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.