Вршац

Свечано отворена манифестација „Октобар – месец старијих лица“

ПРВОГ ДАНА ДРУЖЕЊЕ УЗ ПОЕЗИЈУ И МУЗИКУ

Град Вршац активно спроводи мере заштите и унапређења квалитета живота старијих суграђана и суграђанки – рекла је већница Маја Ристић Лажетић током посете Геронтолошком центру Вршац

Свечано отварање манифестације „Октобар – месец старијих лица“ уприличено је минулог викенда у Геронтолошком центру Вршац, уз поетско дружење, где су корисници презентовали поезију и литерарне текстове, а након тога дружење је настављено уз музику и пригодан програм за кориснике, уз учешће плесног клуба „ Step up“ из Вршца.

У име Града Вршца, отварању манифестације присуствовала је чланица Градског већа Маја Ристић Лажетић, која је најпре уручила поклон корпе са воћем и витаминима, а потом са корисницима ове установе разговарала о њиховим  актуелним потребама, реализованим активностима и плановима за даље садржаје.
„Град Вршац активно спроводи мере заштите и унапређења квалитета живота старијих суграђана и суграђанки. У оквиру услуга социјалне заштите, преко  Службе за помоћ и негу у кући  Центра за социјални рад града Вршца,  ангажоване су лиценциране геронто-домаћице чије се активности у зависности од здравственог стања и потреба  корисника састоје од помоћи  и неге корисника у одржавању личне хигијене, хигијене стамбеног простора, припреми мањих оброка, набавци намирница, помоћи у свакодневним активностима и обавештавања сродника о стању корисника.“ изјавила током посете Геронтолошком центру Маја Ристић Лажетић.
Светски дан старих, обележава се  у свету и код нас, у складу са Резолуцијом коју је прогласила Генерална Скупштина уједињених нација још 1990. године, а у циљу истицања значаја прилагођавања животне заједнице потребама и способностима становника трећег доба.