ПАРЛАМЕНТАРКЕ СУ ТО... уз питања и одговоре, и ставови и предлози

Пландиште

Радни састанак председника Општине са парламентарцима ОШ „Доситеј Обрадовић“

ЗНА СЕ ЧИЈЕ ИМЕ НОСИ ЊИХОВА ШКОЛА!

Врата наше и ваше локалне самоуправе су вам увек отворена и врло радо ћемо наставити да сарађујемо са вама и у будућности – истакао је Јован Репац, председник Општине Пландиште, на радном састанку са представницима ученичког парламента ОШ „Доситеј Обрадовић“

Председник Општине Пландиште Јован Репац одржао је данас радни састанак са представницима ученичког парламента Основне школе „Доситеј Обрадовић“ и њиховом наставницом Александром Нистор.

Сусрет председника општине и ученика највеће школе у општини Пландиште одржан је у оквиру обележавања „Дечје недеље“, а са циљем упознавања ученика, још у раној фази њиховог одрастања и школовања, са радом општинске локалне самоуправе, посебно када су и питању планови на развоју школства и подизање квалитета школовања и стандарда ученика.

Ученике – парламентарце, односно, ученице – парламентарке (јер није било ниједног дечака) највише је интересовало како се то конкретно ради на унапређењу школског система кад су у питању надлежности локалне самоуправе, каква је улога у томе првог човека општине, како смањити социјалне разлике међу децом и како подстицати солидарност међу децом наспрам вршњачког насиља и отуђености.

Велика ми је част што имам прилику да угостим представнике једне тако важне институције као што је ученички парламент. Хвала вам што сте изразили жељу да дођете у локалну самоуправу и што сте имали тако интересантна и врло важна питања која се тичу свих ученика на територији наше општине.

Као ученици осмог разреда, као неко пред којим је велики пут напретка, учења, сазревања и одрастања, темама и питањима које сте поставили свима нама сте показали да сте свесни свих проблема са којима се сусрећу ваши вршњаци. Посебно ми је драго што желите да радите на свом усавршавању, да стичете нова знања и, пре свега, да преузимате иницијативе за унапређење статуса ученика у вашој школи.

Врата наше и ваше локлане самоуправе су вам увек отворена и врло радо ћемо наставити да сарађујемо са вама и у будућности” – истакао је Јован Репац.

Поред председника Јована Репца, радном састанку су присуствовали и Игор Ђорђевски, начелинк Општинске управе, Нина Варићак, представница Центра за социјални рад, Татјана Ђорђијевски, просветна инспекторка, и Јелена Леонтијевић, чланица Комисије за унапређење ученичког и студентског стандарда.

(Фото: еВршац)

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.