ПРВИ НАСТУП... и импресиван утисак (ФБ Центра за културу)

Банатски Карловац

Свечано обележен „Петровдан“, сеоска слава Карловчана

ВЕЧЕ ЗА СВЕ УКУСЕ И УЗРАСТЕ

• Изузетно богат културно-уметнички програм организовао је Центар за културу општине Алибунар, уз подршку Општине и Савета Месне заједнице Банатског Карловца

Слава Банатског Карловца, Петровдан, обележена је ове године богатим културно-уметничким садржајима на отвореном, уз присуство преко хиљаду Карловчана, али и гостију из суседних места.

Концерт музике и фолклора, одржан 12. јула, на сам дан славе, Петровдан, организовао је Центар за културу општине Алибунар, у сарадњи са Општином Алибунар и Месном заједницом Банатски Карловац.

Изузетно садржајан и разноврстан програм отворио је Мирослав Томиц, председник Савета Месне заједнице, након чијег су поздравног говора за све учеснике програма и посетиоце, најпре, наступиле мале балерине, чланице Балетске секције из Банатског Карловца, које су својим првим јавним наступом оставиле импресиван утисак на многобројну публику. Ништа мање вредан утисак нису оставиле ни остале фолклорне групе мало старијег узраста.

Са играма из Баната, и српским и румунским, као и из Шумадије, успешно су се представили и омладински фолклорни ансамбли из Банатског Карловца и Владимировца, као и гости из Црепаје, ветерани, чланови КУД „Свети Сава“.

Уз пратњу оркестра Центра за културу, на крају ове изузетне вечери, славске и петровданске, наступили су вокални солисти Вања Јовановић и Огњен Инђић, како појединачно, тако и заједно, у дуету, пред поноћ, са песмом „Поноћ“, на одушевљење бројне публике, свих узраста.

Пројекат „Алибунар данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.