Свечана академија поводом 103. годишњице присаједињења Војводине Србији ИЗУЗЕТНО ПРИЗНАЊЕ ПРОФЕСОРУ ИЗ БАВАНИШТА

Нови Сад

Свечана академија поводом 103. годишњице присаједињења Војводине Србији

ИЗУЗЕТНО ПРИЗНАЊЕ ПРОФЕСОРУ ИЗ БАВАНИШТА

· Душан Симић, професор српског језика и књижевности у ОШ „Бора Радић“ у Баваништу, овогодишњи је добитник престижне покрајинске награде у области образовања „Ђорђе Натошевић“

 

На свечаној академији „Присаједињење – други век“ поводом 103 године од присаједињења Војводине Краљевини Србији, одржаној у четвртак, 25. новембра у Српском народном позоришту у Новом Саду, уручена су овогодишња покрајинска признања која се додељују за допринос у разним областима друштвеног живота.

Престижна награда у области образовања „Ђорђе Натошевићˮ додељена је овога пута просветном раднику из ковинске општине – професору српског језика и књижевности у Основној школи „Бора Радић“ у Баваништу, Душану Симићу.

У каквом се одабраном друштву нашао професор Симић, говоре имена осталих лауреата: најпрестижнија награда АП Војводине, за изузетне резултате у свим областима стваралаштва „Михајло Пупин“ додељена је академику Василију Крестићу; у области културе, признање „Ференц Фехерˮ добио је Јован Адамов, председник Удружења композитора Војводине; у области привреде, награда „Лазар Дунђерскиˮ припала је компанији „Нектар“ из Бачке Паланке; у области спорта, признање „Момчило Тапавица“ атлетичарки Ивани Шпановић; у области равноправности полова, награду „Милица Томићˮ добила је Миланка Фуртула, председница Удружења „Велико срце“; у области људских и мањинских права, признање „Људевит Мичатекˮ уручено је мр Јене Хајналу, председнику Националног савета мађарске националне мањине.

25. новембар 1918. године био је истовремено и крај и почетак. Крај зато што је Велика народна скупштина одржана тог дана у Новом Саду била завршни чин вишевековног историјског процеса – уједињења са матицом Србијом, а почетак зато што је тог дана за све који су живели и живе на територији данашње Војводине наступило време слободе, једнакости и просперитета, време које траје и данас“, изјавио је је на свечаности председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је и уручио признања за ову годину.

Пројекат „Општина Ковин – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.