Уљма

Одржана гастрономска манифестација „Слане и слатке пите“

ОВА ИЛИ ОНА ПИТА, МА КО ТE ПИТА!

· Град Вршац ће и даље помагати овакве манифестације, али и рад свих удружења, истакао је Славиша Максимовић, члан Градског већа за рурални развој

Удружење жена „Уљма“ из Уљме организовало је протеклог викенда такмичарску манифестацију „Слане и слатке пите“.

На овој кулинарској, али и туристичкој, манифестацији, коју је пропратио значајан број посетилаца, учествовало је 10 удружења жена из јужног Баната.

– Манифестација „Слане и слатке пите“ такмичарског је карактера и као такве доприноси развоју туризма, али и гастрономске понуде. Осим тога, доприноси и развоју и буђењу друштвеног живота по нашим селима. Задовољни смо што је оваквих манифестација на територији Града Вршца све више, али и што је удружења жена све више на нашој територији. Град Вршац ће и даље помагати овакве манифестације, али и рад свих удружења, истакао је Славиша Максимовић, члан Градског већа за рурални развој.

Поред Славише Максимовића, манифестацији је присуствовала и Марина Томан, начелница Јужнобанатског управног округа.
Иначе, чланице Удружења жена Уљма веома су активне и вичне у спремању разних кулинарских ђаконија, а протеклог викенда желеле су и да се такмичарски опробају у справљању пита. Ову гастрономску манифестацију обогатио је и културно-уметнички програм, наступима дечјих фолклорних група, као и тамбураша, са њиховим већ добро познатим специјалитетима за добро расположење.

– Такмичењу у сланој и слаткој пити присуствује велики број наших мештана, а учешће у такмичарском делу узело је 10 удружења из наше околине. Наше удружење има 10 чланица и такође смо узели учешће утакмичењу. На данашњој манифестацији имали мо  и богат програм. Најпре су деца играла фолклор, а потом су сви могли да уживају у разним ђаконијама које су, уз пите, обогатиле данашњу манифестацију, са задовоством је, изјавила Драгица Сека Бабин, председница Удружења жена Уљма.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.