Панчево

Радови на рехабилитацији Спортске хале

СВЕ ИДЕ ПО ПЛАНУ, УПРКОС…

• До сада је урађено 70 одсто планираног посла, вредног 650.000 евра

Приводе се крају радови на рехабилитацији регионалне спортске хале у Панчеву у оквиру пројекта “Енергетска ефикасност – предуслов за бољу животну средину у прекограничном региону Румунија-Србија”

Упркос временским околностима, које нису ишле на руку грађевинцима овогa лета, извођач je успеo да у предвиђеном року обави планиране радове на унапређењу енергетске ефикасности Хале спортова у Панчеву. До сада је урађено 70% планираних радова у оквиру овог инфраструктурног пројекта, који је уједно први такве врсте финансиран из Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње. Радови вредни окo 650.000 евра ће унапредити енергетску ефикасност хале, смањити потрошњу природног гаса и емисију гасова који изазивају ефекат стаклене баште.

Како би се стара зидана комора из 1969. године демонтирала, неопходно је било урадити откопавање и рушења код анекса хале. Сада јепостављена нова клима комора и припадајућа опреме за нов систем грејања и хлађења као и монтиран предизоловани цевовод. Део овог система су и топлотне пумпе које су монтиране на бетонски темељ поред објекта. Како би се постигла максимална ефикасност новог система, урађено је чишћење свих постојећих вентилационих канала.

Завршена је монтажа свих фасадних панела (термоизолација фасадних зидова) на бочним зидовима објекта и профилне столарије изнад борилишта.

У току је извођење радова на изради демит фасаде, обрада бетонских елемената на објекту, обрада око термоизолационих панела и обрада око профилне браварије.

Испоручени су кровни панели за анекс хале и уградња се планира после 10. августа, по завршетку демит фасаде изнад крова анекса, док се ће ПВЦ мембрана са изолацијом од 10 цм бити постављена на крову хале до 27. августа  2018. године.