РЕКА ТАМИШ... наутичку сезону треба започети и завршити без икаквих изненађења

Панчево

Сутра почиње традиционална акција чишћења пловног пута реке Тамиш

ЗА СИГУРНУ И БЕЗБЕДНУ ПЛОВИДБУ

• За три дана ће се очистити пловни пут и обезбедити безбедна пловидба, не само за градски катамаран „Панука“, већ и за све суграђане који чамцима плове по Тамишу и Дунаву

У понедељак, 10. маја, започиње главна акција чишћења пловног пута реке Тамиш, као што се радило већ  неколико година уназад пред почетак наутичке сезоне.

Акција ће трајати до 12. маја, и за та три дана из реке ће бити извађена и исечена велика дебла која ометају сигурну пловидбу а обухваћен је потез од железничког моста до ушћа Тамиша у Дунав (код светионика).

Током зиме одређени број стабала је пао у пловни пут и остао је у муљу и самом кориту, тако да ће сарадници Туристичке организације града Панчева, у сарадњи са предузећем Војводина шуме, извадити та дебла из корита, очистити пловни пут и обезбедити безбедну пловидбу, не само за градски катамаран „Панука“, већ и за све суграђане који чамцима плове по Тамишу и Дунаву.

Организатор је Туристичка организација града Панчева, а ове године у реализацији акције помоћи ће и чланови Удружења спортских риболоваца „Тамиш“ и предузећа Војводина шуме и  ЈКП „Хигијена“ Панчево.

За све додатне информације и договоре на располагању  је Никола Стоилковић, директор Туристичке организације града Панчева и телефон  064 8670-776.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево