Панчево

У Народној башти стално отворена библиотека

БИБЛИОТЕКА НА ОТВОРЕНОМ, А УЗ ТО…

• Библиотека је опремљена соларним панелом који омогућава занимљиву ноћну расвету, допуну мобилних уређаја, и као таква једниствена је у свету

Јуче, 26. септембра,  у панчевачкој Народној башти постављена је прва стално отворена библиотека – на отвореном. Библиотека је опремљена соларним панелом који омогућава занимљиву ноћну расвету, као и допуну мобилних уређаја и, као таква,  јединствена је у свету. Дизајнирао ју је и пројектовао млади архитекта и дизајнер Лука Младеновић из Београда, а реализовао Лазар Јошанов из компаније ПетроСолар Пројект из Новог Сада.

У име ЈКП „Зеленило“, директор Данило Бјелица је обезбедио простор за

постављање и прихватио је да ово јавно предузеће убудуће брине о Библиотеци.

Књиге су данас већ донирали: Градска библиотека Панчево, затим,  Немања Ротар, члан Градског већа задужен за културу , грађани Панчева, као и Грађанска иницијатива „Београдски читач“. Књиге из ове библиотеке будући читаоци могу узимати на читање док су у Народној башти, могу одређену књигу понети кући док је не доврше, ако им се допадне, могу је и трајно задржати, али – по могућству – у библиотеку вратити неку другу… Поред књига за децу и одрасле, на српском језику, на језицима мањина, као и на још неким страним језицима, у библиотеци ће се наћи и промо материјал Туристичке организације Панчево, часописи и новине.

Током наредних дана биће завршена инфо-табла, поплочавањепостамента и уређење прилазне стазе.

Једино што нема је – име. – Ајмо, кумови, позива Гордана Влајић, књижевница,која је и аутор фотографија. Захваљујемо јој!