ПРВИ... Милош Марков потписује први уговор

Опово

Реконструкција јавног осветљења кроз пројекат јавно-приватног партнерства

И ЈЕФТИНИЈЕ И ЗДРАВИЈЕ И…

• Постављањем ЛЕД расвете штеди се електрична енергија и значајно смањује количина угљен-диоксида у ваздуху

Локална самоуправа општине Опово, у складу са политиком одговорног односа према својим грађанима, приступила је реализацији пројекта јавно-приватног партнерства, којим ће се реализовати потпуна реконструкција јавне расвете, после чега ће све обичне сијалице бити замењене онима из ЛЕД програма.

Овим пројектом, осим што ће се добити квалитетнија расвета, значајно ће се смањити и потрошња електричне енергије, а тиме и уштеда у буџету, као и емисија угљен-диоксида, а тиме и загађеност ваздуха.

На годишњем нивоу, потрошња  електричене енергије смањиће се за  473.057 киловат сати, а емисија угљен-диоксида за преко 250 тона!

Силвестер Хорват, из новосадске компаније ESCO Elios, која ће реализовати пројекат, похваљујући руководство општине Опово на бризи о грађанима, истиче да ће се ЛЕД расветом постићи еколошки  ефекат „као да је посађено 42 хектара шуме“.

Иначе, вредност уговора, који је у име Општине Опово потписао Милош Марков, председник општине, износи 855.074,52 евра, а цео ризик посла сноси инвеститор, компанија  ESCO Elios.

Овим пројектом биће замењено 1267 старих сијалица новим ЛЕД светиљкама, што ће за 4,5 одсто смањити трошкове Општине за јавно осветљење.

Милош Марков, председник општине, након потписивања уговора, подсетио је да је то први уговор из сфере јавно-приватног партнерства, истичући да му је драго „што је Општина Опово ушла у реализацију овог пројекта“ и да се нада да ће „у будућности бити још оваквих пројеката“.

(Фото: еПанчево)

Пројекат „Општина Опово – будућност која се огледа у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.