БАЗАР... али, пре свега, то је чување од заборава оно што се не сме заборавити

Пландиште

Седми Новогодишњи базар у Културно-образовном центру

И КУЛТУРА, И ТРАДИЦИЈА, И ОБИЧАЈИ, И…

• Манифестација има циљ да се на најбољи начин представе рукотоврине, уметничка дела, стари занати и специјалитети вештих руку наших домаћица, ради очувања традиције, културе и обичаја који се негују у нашем окружењу – истакла је Наташа Бајић, Удружење жена „Јефимија“ Пландиште

У организацији удружења жена и пензионера из Пландишта, Велике Греде, Маргите, Гудурице, Вршца, Хајдучице и Боке, у Културно-образовном центру у Пландишту, одржана је, седма по реду, претпразнична манифестација – Новогодишњи базар.

И како то већ на базару бива, поготово ако базар организују креативне жене и пензионери, просторије Културно-образовног центра биле су пуне разних рукотворина и умотворина, посебно оних старозанатских, свега онога што претпразничној атмосфери даје угођај за памћење, али и подстицај за будуће празнике, како би били дочекивани увек у посебном амбијенту, испуњеном дражима који остављају трагове.

Ево како је то видела и шта је томе рекла Наташа Бајић, председница Удружења жена „Јефимија“ , и на свој начин домаћин (да не кажемо домаћица) ове лепе манифестације:

Захвалила бих се свим удружењима са територије општине Пландиште, која су се одазвала нашем позиву и нашим драгим гостима и пријатељима из суседних општина који су уприличили овај догађај. Удружење жена Јефимија из Пландишта, заједно са осталим удружењима из наше општине, током целе године организује манифестације са циљем да се на најбољи начин представе рукотоврине, уметничка дела, стари занати и специјалитети вештих руку наших домаћица, ради очувања традиције, културе и обичаја који се негују у нашем окружењу.

Због свега што ова манифестација пружа, због све те позитивне енергије и љубави коју са собом носи, трудимо се да је очувамо и сваке године улепшавамо – поручила је Наташа Бајић.

(Фото: EPA)

Пројекат „Општина Пландиште данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Пландиште, а на основу Решења бр. 401-68/2022-II од 29. 4. 2022. године.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.