Ковин

Жене Ковина, чланице удружења жена, сашиле до сада 3.000 маски

А У ПЛАНУ ЈОШ 5.000!

• Хвала им на великом броју маски које дневно сашију, на сатима које проводе испред шиваће машине, а ми смо ту за њих, за све што им треба – рекла је Сања Петровић, командант Општинског штаба за ванредне ситуације

Чланице удружења жена са територије општине Ковин, како би помогле својим суграђанима да се заштите од вируса, увелико шију памучне маске. Општински штаб за ванредне ситуације, на челу са командантом Сањом Петровић, обезбедио је и дистрибуирао сав потребан материјал. Маске су до сада достављене здравственим радницима, полицајцима, волонтерима Црвеног крста. У знак захвалности, председница је данас обишла вредне суграђанке, како би им лично одала признање за уложени труд.

Своје слободно време општинска удружења жена преусмерила су на израду памучних маски у кућним радионицицама. Вредне чланице удружења жена сашиле су до сада 3000 маски, а у плану је још 5000.

Марија Станковић, чланица Удружења жена „Вредне руке Ковина“ свој кухињски простор претворила је у праву кројачку радионицу. До сада је направила око 500 маски. ,,Ја сам се пронашла у овом послу, драго ми је што могу да спојим лепо и корисно. Не губим време, дневно шијем и по 100 маски и није ми тешко кад знам да су од помоћи нашим суграђанима“, рекла је Станковић.

Осим што дневно сашије велики број маски, Даринка Радаковић своје време користи за читање, хеклање, чишћење куће. Саветује и осталима да се чувају и остану у својим домовима. Увек може да се нађе нека занимација, а како каже, у кући увек има посла, посебно за жену.

Председница Удружења жена ,,Вредне руке Ковина“ Мирјана Дренча веома је поносна на своје чланице које непрестано помажу и шију. ,,И у овим нашим годинама ништа нам тешко не пада, зато што је ово борба свих наших грађана. Једну особу да спасимо то ће за нас бити највећи успех“, каже Дренча и апелује на грађане да слушају председника Србије и да се придржавају прописаних мера.

Снежана Цветковић, председница Актива жена  МЗ Ковин, у знак захвалности на указаној посети, умесила је посластице.

„Заједно са директорком ТООК Дивном Кирилов, обишла готово све жене из удружења жена са територије општине Ковин да им се захвалим на уложеном труду и хуманости које показују кроз ову дивну акцију. Посебно ми је драго што су оне радосне док шију маске, јер верују да тако доприносе да наше становништво остане што здравије. Оне су безбедне, у својим домовима, чувају се, али уједно и апелују на све остале којима ћемо делити маске да остану код куће, а уколико излазе да носе маске, које су оне с љубављу сашиле. Хвала им на великом броју маски које дневно сашију, на сатима које проводе испред шиваће машине, а ми смо ту за њих, за све што им треба“, рекла је Сања Петровић.

(Према: Општински сајт)