ТАКО ЈЕ ТО... а у вашарској атмосфери жене су, ипак, у првом плану

Падина

Био је Божићно-новогодишњи вашар, а на вашару…

ОД ИГЛЕ ПА ДО – ЛОКОМОТИВЕ, СКОРО!

• Све у свему, био је то вашар за памћење, и за видети, и за појести, и за попити, и за уживати, али и за – научити како се може кад се зна и хоће!

Већ традиционални, Божићно-новогодишњи вашар у Падини окупио је и ове године велики број посетилаца, који су на вашару могли да виде и да купе готов све што се пожелети може у овим претпразничним данима, буквално, од игле до локомотиве, додуше, локомотива се није видела, али није искључено да је и она негде била, мало даље.

На вашару, који је организован уз подршку локалне самоуправе, а у организацији Савета Месне заједнице Падина, своје креативне производе изложили су и деца, и одрасли, и мушкарци, и жене, нема ко није из мета општине Ковачица.

Међу излагачима, поред оних којима је то већ саставни део свакодневице, била су и деца из ПУ „Колибри“, ученици ОШ „Маршал Тито“ , удружења жена из Падине и Ковачице, а нису изостали већ познати ловци из Падине.

Осим разних креативних рукотворина за разне сврхе, било је ту и специјалних празничних украса, козметичких препарата из природе, да већ не говоримо о слатким гастрономским специјалитетима, са најразноврснијим садржајима за све укусе и све сладокусце. А било их је, богами, доста. А није могло проћи ни без ракије и вина, како би!

Претпразничну атмосферу употпунили су својим садржијима Евангелистичка црква и верске заједнице, и то наступима више хорова, и дечијих и оних са мало старијим члановима.

Усијању атмосфере допринео је и Деда Мраз, како без њега, са својим помоћницима, вилењацима, неће ни деда Мраз више да буде сам. А и зашто би! Све у свему, био је то вашар за памћење, и за видети, и за појести, и за попити, и за уживати, али и за – научити како се може кад се зна и хоће!

(Фото: КовачицаИнфо)

Пројекат „Општина Ковачица данас – оно што остаје и сутра суфинансира Општина Ковачица.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.