Вршац

Радни састанак градоначелнице са амбасадором Италије у Србији

ОТВОРЕН ПОЗИВ ЗА ДАЉУ САРАДЊУ

• Ми, као Град, имамо позитивна искуства са италијанским инвеститорима, а како они дуги низ година послују овде, врата сарадње увек су им отворена – истакла је градоначелница Драгана Митровић, након разговора са амбасадором Луком Горијем, на тему пословања италијанских фирми у Граду Вршцу

Градоначелница Вршца Драгана Митровић угостила је данас амбасадора Италије у Србији Луку Горија. На радном састанку размењене су корисне информације везане за пословање бројних италијанских предузећа у овом граду.

Финтеленергија АД, која је у већинском власништву италијанске “Fintel Energia Group SpA”, водећи је произвођач електричне енергије из ветра на Балкану и дуги низ година успешно послују на нашој територији. Такође, успешна је сарадња и са компанијом “Palladio East doo”, који је велики произвођач фармацеутске папирне амбалаже. Својим стабилним функционисањем задовољава потребе великог дела других произвођача, а и 270 директно запослених радника на територији Града Вршца“, изјавила је, након састанка, градоначелница Митровић, додајући да су италијанске фирме веома значајне са аспекта подизања техничко-технолошког нивоа и опремљености, продуктивности и квалитета производње у привреди Града Вршца.

Тренутно Град завршава нову индустријску зону Север” која се простире према граничном прелазу и у којој има нових локација за инвестицијеИстакла бих пројекат Карго-логистички центар са  интермодалним терминалом, који је врло интересантан италијанским предузетницима, јер је Град Вршац погранично место, близу Румуније, у којој има више десетина хиљада италијанских предузећа. Отворен је позив за даљу сарадњу и добродошли су нови италијански инвеститори. Ми, као Град, имамо позитивна искуства са италијанским инвеститорима, а како они дуги низ година послују овде, врата сарадње су отворена”, истакла је Митровић.