Ковачица

ПУ „Колибри“ обележила Међународни дан детета

ДЕЧЈИ СПЕКТАКЛ У ЦЕНТРУ КОВАЧИЦЕ

• Осим Међународног дана детета, 1. јун, млади колибрићи су спектакулурним програмом обележили и Дан ПУ „Колибри“, свог другог дома

Први јун је Међународни дан детета, али и Дан Предшколске установе „Колибри“, тако да је простор испред општине Ковачица данас изгледао импресивно, како то може бити само кад је толико деце на њему.

Малишани ове установе, из свих насељених места општине Ковачица, извели су атрактиван програм са пуно занимљивих садржаја, а који су за ову прилику спремиле њихове васпитачице. А како другачије, у програму су били, на свој родитељски начин, активни и њихови родитељи, који су на крају програма, заједно са децом, одиграли плес за памћење.

На почетку свечаности, коју је ипред ПУ „Колибри“ отворила Наташа Костић, деци и родитељима обратио се и председник Општине Ковачица Јарослав Хрубик, са кратком, посве јасном поруком, деци, али и не само њима:

Наша деца нама не дугују ништа, а ми им дугујемо све да им обезбеднимо срећно детињство” – рекао је, између осталог, Хрубик, подсећајући присутне да неће држати дуг говор, јер је и он, као отац детета који учествује у програму и да жели да му се прикњучи.

Деца су играла и певала, на сва четири језика којима се говори у општини Ковачица, а на крају се све завршилио спектакуларном журком, како то већ доликује.

Пројекат „Општина Ковачица данас – оно што остаје и сутра суфинансира Општина Ковачица.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.