И ГРАД И СЕЛА... Марија Јевић са представницима неколико градских култуних установа

Панчево

Представљен летњи културни програм градских установа културе

ПРОГРАМ НАМЕЊЕН, ПРЕ СВЕГА, МЛАДИМА

• Ове године летњи програм ће бити организован само у августу, јер нисмо могли, због услова који тако налажу, да се другачије организујемо – напоменула је Марија Јевић, чланица Градског већа за културу и омладину

Марија Јевић, чланица Градског већа града Панчева, задужена за културу и омладину, заједно је са Слободаном Додићем, музичким уредником Дома омладине, Јеленом Пешић, ПР-ом Дома омладине, Слободаном Танасијевићем, уредником музичког програма Културног центра Панчево и Дејаном Боснићем, директором Градске библиотеке, представила је у Градској кући летњи програм градских установа културе.

У оквиру манифестације „Културно лето“ биће организовани разни програми и концерти на различитим локацијама, како у граду, тако и у насељеним местима на територији Града Панчева. Припремљен је богат културни програм. Концерти џез, блуз, латино, рок и тамбурашких бендова, уз салса вече и изложбу, биће организовани књижевни сусрети, као и промоције књига, затим програм намењен, пре свега, младима, учиниће културни програм овог лета у Панчеву изузетно садржајним.

Марија Јевић захвалила је свим присутним на учешћу у презентацији програмских аклтивности и исказала велико задовољство интересовањем за културне садржаје у граду Панчеву:

Ове године смо успели да, после свих ситуација које су задесиле не само наш град него и читав свет, да се изборимо и да уђемо у летњу програмску шему. Дом омладине је већ овог месеца у реализацији летњег програма. До сада је негде била пракса да јул и август подељено ради Дом омладине и Културни центар, међутим ове године летњи програм ће бити организован само у августу, јер нисмо могли, због услова који налажу, да се другачије организујемо. Надам се да ће нас и време послужити како би публика уживала у програму који су припремили Културни центар, Дом омладине, Народни музеј и Градска библиотека. Нисмо искључили насељена места. Ове године је у буџету 1.200.000 динара опредељено за летњи програм. Гледали смо да равномерно расподелимо средства. Успели смо да додатна средства дамо установама културе у насељеним местима, јер је њима то од изузетног значаја, с обзиром на то да су њихови буџети врло ограничени, тако да ће и они ове године имати летњи културни програм.

За већину садржаја летњег културног прогама улаз ће бити бесплатан.

                                                                                    (Према: ГС)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево