КОНТИНУИРАНО... Вадим Смирнов и доц. др Марко Ерцеговац приликом уручења донације

Живот

Донација НИС-а Ургентном центру Универзитетског клиничког центра Србије

А ОД НИС-А 350 КОМПЛЕТА ПОСТЕЉИНЕ

• Компанија је препознала потребе наше институције, а то је првенствено ова донација у виду постељина, и омогућила да сви наши пацијенти, а самим тим и здравствени радници, лакше и боље обављају свој посао – изјавио је доц. др Марко Ерцеговац, директор Ургентног центра УКЦ Србије

Компанија НИС донирала је  Ургентном центру Србије 350 комплета постељине, што одговара потребама пуног капацитета ове значајне здравствене установе. Овом донацијом компанија је наставила пружање подршке здравственом систему наше земље.

Званичном уручењу донације присуствовали су Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС  и доц. др Марко Ерцеговац, директор Ургентног центра Универзитетског клиничког центра Србије.

Част ми је и привилегија што, у име компаније НИС, имам прилику да уручим  донацију  једној од  најзначајнијих здравствених установа у Србији.  Протекла година показала нам је да су подршка и брига о заједници најважније и да је јако здравство предуслов за здравау заједницу. Искористио бих прилику да се захвалим свим здравственим  радницима што брину о свима нама и чувају оно што је најважније, а то је здравље“, изјавио је Вадим Смирнов, и додао да је подршка здравственом систему један од стратешких опредељења компаније.

„Велико је задовољство да се наш партнерски однос и дугогодишња сарадња наставља. НИС је показао да је једна од најодговорнијих компанија која иницира тај партнерски однос и где  јасно  препознаје потребе сваке здравствене установе, поготову наше, која је преузела највећи део оптерећења како ковид, тако и не ковид пацијената. Компанија је препознала потребе наше институције, а то је првенствено ова донација у виду постељина, и омогућила да сви наши пацијенти, а самим тим и здравствени радници, лакше и боље обављају свој посао“, додао је доц. др Марко Ерцеговац, директор Ургентног центра Универзитетског клиничког центра Србије

Подршку овој донаторској активности пружили су и запослени НИС-а, чланови Клуба волонтера, који су у врелом тропском дану делили воду пацијентима који су се затекли у кругу Ургентног центра и тако им олакшали боравак на овим високим температурама.

•••

    Од 2009. године НИС је уложио више од 215 милиона динара са циљем унапређења услова рада здравственог система. Значајну подршку здравственим институцијама НИС је пружио и током пандемије вируса COVID-19, када је у сарадњи са компанијом УНИЦЕФ поклонио 56 кисеоничких протокомера болницама у Београду, док је за Клинички центар Србије и припадајућу болницу у Батајници обезбеђено 500 комплета хируршких униформи. Такође, компанија је недавно донирала возило за потребе патронажне службе Дома здравља „Др Симо Милошевић“ у Београду, као и реагенсе који се користе за испитивања код пацијената са карциномом простате на Институту за онкологију и радиологију Србије. Додатно, за потребе здравствених радника и пацијената у различитим болницама у Србији обезбеђено је  више од 70 000 литара пијаће „Јазак“ воде.