У НОВЕ ПОБЕДЕ... завршни део традиционалне спортске свечаности

Опово

Проглашени најбољи спортисти, екипе и клубови у 2022. години

ОЧЕКИВАНО: УРОШ ЈАЊИЋ И КФК „ДРАГОН“

Најпрестижнија општинска спортска награда Јован Микић – Спартак, по други пут заредом припала је кик боксеру Урошу Јањићу
• Најбољи општински клуб у 2022. години је КФК „Драгон“ из Сефкерина

На већ традиционалној спортској манифестацији Спортског савеза општине Опово, одржаној у сали Културног центра, проглашени су најбољи спортисти и најбоље спортске екипе у 2022. години.

После Стевана Станкова, председника Спортског савеза, скупу се обратила и Анка Симин Дамјанов, заменица председника општине, која је честитала присутним спортистима на постигнутим успеха и пожелела им убудуће још боље резултате, напомињући. при том, да Општина Опово подржава спорт и спортске клубове, за чије активности је ове године пројектованим општинским буџетом издвојено 5,3 милиона динара.

Прво су проглашени најбољи млади спортисти у протеклој години. По оцени стручног жирија то су: Филип Џакула (КФК Драгон), Ивона Стаменовић (АК Спартак), Јован Стојанов (КФК Драгон), Теодора Васић (АК Спартак / ЖФК Земун), Андреја Станишић (КФК Драгон), Бојан Тодоровић (ФК Омладинац 1927), док су за спортске наде проглашени Филип Поледица (АК Спартак) и Огњен Недељков (КК Опово 99).

У конкуренцији бројних спортских клубова и екипа, и женских и мушких, за најбољу женску екипу проглашена је штафета АК Спартак“ у трци 4x100 метара, у саставу Ивона Стаменовић, Кристина Гасенбергер, Ања Аћимов и Андреа Стајин, метара, док је за најбољу најбоља мушку екипу проглашена екипа старијих пионира КК Опово 99, док је најбољи општински клуб у 2022. години проглашен КФК „Драгон“ из Сефкерина.

Потом је улсеидло и проглашење најбољих појединца у 2022. години. За најбољег спортског стручњака проглашен је Немања Стојановић, тренер у АК „Спартак“. За постигнуте резултате у претходној години, признањима су награђени: Душан Добрић (ФК Раднички), Наталија Дробњак (ЖФК ТСЦ), Срђан Марјански (ФК Борац) и Ана Јованов (КК Црвена Звезда),

За најбољег сениора проглашен је Цвета Остојин(СК Стеван Дороњски), док је најпрестижнија општинска спортска награда Јован Микић – Спартак, други пут заредом припала је кик боксеру Урошу Јањићу, који је захваљујући се на признању истакао да ће се потрудити да једног дана постане и првак света.

Уручене су и плакете за допринос спорту и његовом развоју.

Плакете су добили Милош Марков, председник Општине Опово, Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину, Младен Стојшин, секретар Спортског савеза Војводине, Миодраг Јотић, председник Кик бокс савеза Србије, Славиша Мишков, директор ОШ „Доситеј Обрадовић“ Опово, Нада Јанковић, секретарка Спортског савеза општине Опово, као и портал „Глас Опова“.

(Фото: Глас Опова)