У ПРАВИМ РУКАМА... Виолета Помар и представници школског оркестра са заслуженим признањима у рукама

Покрајинска влада

Признање школском оркестру ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак, још једно у низу

УЗ ТАЛЕНАТ, СА ВИОЛЕТОМ ДО ЗВЕЗДА

• За постигнуте резултате у области МУЗИКА, награда Покрајинске владе „Таленти 2023“ припала је школском оркестру ОШ „Сава Максимовић“ из Мраморка, као и њиховој менторки, професорки Виолети Помар

Покрајинска влада већ више од двадесет година награђује најуспешније даровите ученике са територије АП Војводине, са циљем одавања друштвеног признања, подстицања даровитости и промоције правих вредности.

Ове године додељено је 7 специјалних новчаних награда ученицима, 86 новчаних награда ученицима, 3 награде хоровима, 1 награда школском оркестру, 85 новчаних награда менторима и 320 похвала ученицима.

Награде ученицима и њиховим менторима за постигнуте резултате на републичким такмичењима и такмичењима у иностранству, у области образовања, науке, технике, културе и уметности, српског језика, страних језика, историје, математике, информатике, физике, хемије, биологије, географије,техничког образовања, музике, ликовне и балетске уметности, уручио је Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину.

У области МУЗИКА награђен је и један школски оркестар – оркестар ОШ „Сава Максимовић“ из Мраморка, као и њихова менторка, професорка Виолета Помар.
Награду „Таленти 2023“ талентовани музичари из Мраморка и њихова менторка добили су за освојено прво место на 23. Републичкој смотри оркестара основних и музичких школа Србије, одржаном 28. маја ове године у Сремским Карловцима, када су освојили максималних 100 бодова.

„Традиција оркестарског музицирања у нашој малој школи постоји пуних 20 година. Мешовити оркестар основне школе „Сава Максимовић“ пуне две деценије доноси бројна висока признања на такмичењима и фестивалима.Оркестарску групу чини 28 ученика и ученица различитих социјалних структура, вештина и постигнућа, група укључује и ученике који се образују по ИОП-у.

Сви чланови оркестра активностима приступају веома одговорно, негују тимски рад, осећај заједништва, међусобно уважавање и поштовање, поштују ауторитет наставника – каже њихова професорка и менторка Виолета Помар, додајући да је „љубав према заједничком музицирању и осећај припадност овој групи значајно оснажила личност и вештине сваког ученика.“

„Успех овог ансамбла је утолико већи ако се нагласи да се у групи не налазе ученици музичких школа – истиче Виолета Помар, која, поред овог, са успехом води и школски оркестар ОШ „Паја Маргановић“ у Делиблату.