ХЕЛЕНА СЕ ОПОРАВЉА... а кад се потпуно опорави, имаће свакодневне посете

Опово

Приводе се крају радови на сређивању историјске грађевине – виле „Мис Хелена“

ВИЛА УСКОРО У ТУРИСТИЧКОЈ ПОНУДИ

• Вила „Хелена“ биће и сусрет са историјом наше општине, значајан за наше житеље, али и за јачање културног туризма и за развијање још једне делатности која ће утицати на унапређење туризма у целој општини – каже Катарина Николић Ралић, директорка Општинске народне библиотеке, у чијем ће саставу бити и „Хелена“

Један од најстаријих и најзначајнијих архитектонских објеката у Опово – вила „Мис Хелена“ , ускоро ће добити изглед какав одавно заслужује.

После вишедеценијског пропадања, посебно откако је престала бити школски објекат и постала магацински простор, а потом и „ничија брига“ са свим оном шта то значи, пре годину дана вилу су обишли Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу и Милош Марков, председник општине. И…

Захваљујући тој посети и постигнутом договору, Покрајинска влада и Општина Опово, након спроведеног конкурса, ушли су у пројекат комплетне рестаурације и обнове зграде „Мис Хелена“, да би убрзо почели и радови, на њој и у њој.

Захтевни радови се полако приводе крају, тако да ће „Вила Хелена“ идуће године сигурно бити најпосећенији туристички објекат у Опову. Са разлогом, јер тај објектат, осим историјског и архитектонског значаја, има и и те како значајну културну вредност, о чему говори и Катарина Николић Ралић, директорка Општинске народне библиотеке и „прва дама“ оповачке културне сцене:

„Веома смо срећни што се ближи крај радова на једном од најстаријих објеката у општини Опово, вили Хелена. Овај објекат је одолевао времену веома дуго али захваљујући средствима Покрајинске владе и уз помоћ локалне самоуправе, ми ћемо имати један велелепан, репариран и реконструисан објекат где ћемо представити културну и историјску баштину општине Опово.

Ово ће бити још један простор који ће допунити и проширити поље деловања, иначе наше једине културне установе – Општинске народне бибилиотеке Опово, а који ће након реконструкције бити део наше установе“ – каже директорка Николић Ралић, додајући да ће вила „Хелена“ бити и сусрет „са историјом наше општине, значајан за наше житеље, али и за јачање културног туризма и за развијање још једне делатности која ће утицати на унапређење туризма у целој општини“.

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.