ЗА ПРИМЕР... пријем за децу на коју би ваљало да се угледају и многи старији од њих

Панчево

Пријем градоначелника за седам ученика ОШ „Исидора Секулић“

ОНИ СУ ПОНОС И РОДИТЕЉА И ШКОЛЕ

• Ђаци су показали да смо остварили један од основних васпитних циљева – да деца постану корисни чланови друштва – истакао је Рођан Лућијан, директор школе

Пре неки дан ученици ОШ „Исидора Секулић“, њих седморица: Огњен Анђелковић, Михајло Белић, Милан Драгосавац, Алекса Пејичић, Милош Грабовац, Лука Томашевић и Владан Савић, нашли су женску торбицу у којој је био телефон, лична документа, али и новац. Ниједног тренутка нису се двоумили. Првој патроли полиције, која је наишла, предали су торбицу са свим оним што је било у њој.

За ученике за пример, Александар Стевановић, градоначелник Панчева, са градском већницом за образовање мр Татјаном Божић, приредио је пријем, који је наишао на не мало задовољство поштених налазача, али и на изненађење јер, како су рекли, они су урадили оно што је сасвим нормално и што би урадио сваки њихов другар у сличној ситуацији.

Не мање изненађена била је и власница торбице, која је јавно захвалила деци, напомињући да је то један племенит чин, којим ОШ „Исидора Секулић“, њени наставници и директор, треба да се поносе.

Поред поштених налазача, пријему су присуствовали и њихов разредни старешина Борис Кучера, као и Рођан Лућијан, директор школе, који је истакао да су ђаци показали да је школа остварила један од основних васпитних циљева – да деца постану корисни чланови друштва.

(Фото: ЕPA)