ПОМОЋ ПРИЈАТЕЉА... Игор Мировић и Ратко Мусуровић

Ковин

Обезбеђена средства за наставак радова на изградњи градског купалишта

ОНО ШТО КОВИНЦИ ОДАВНО ОЧЕКУЈУ ЈЕ…

• За другу фазу радова на објекту градског купалишта, изградњу централног базена са пратећим просторијама, Покрајинска влада доделила је Општини Ковин још 77,4 милиона динара

Заменик председника Општине Ковин Ратко Мусуровић примио је јуче из руку Игора Мировића, председника Покрајинске владе, уговор вредан 77,4, милина динара, а за реализацију пројекта „Изградња објекта градског купалишта у Ковину – 2. фаза“.

Поздрављајући присутне, Игор Мировић је, између осталог, рекао да је „почео нови инвестициони циклус, кроз који ће бити реализовано низ значајних пројеката у свим општинама у Војводини – директно за локални економски развој“, а дуга фаза изградње базена у Ковину један је од 11 пројеката на покрајинском нивоу који се финансирају као „вишегодишњи“ пројекти.

Иначе, први уговор са Управом за капитална улагања Општина Ковин потписала је пре 14 месеци, а извођач радова је уведен у посао 24. августа 2021. године. Током радова, уговорена вредност посла „скочила“ је са 230 на 270 милиона динара, од чега је Општина Ковин извођачу исплатила 150 милиона, а Управа за капитална улагања 50 милиона динара.

Новим уговором са Управом за капитална улагања, обезбеђена су додатна средства за завршетак друге фазе радова, и то у износу од 77.396.372,10 динара, док ће Општина Ковин обезбедити преосталих 41.889.023,17 динара.

Овим средствима изградиће се централни објекат градског базена, димензија 33 пута 20 метара, са комплетном пратећом инфраструктуром.