СРБИЈА НАДЕ... Александар Вучић на митингу у Панчеву

Панчево

Председник Александар Вучић на великом народном скупу поручио:

СРБИЈА ЈЕ ЈЕДИНА СВЕТИЊА КОЈУ МОРАМО ДА БРАНИМО И ОДБРАНИМО

• Хоћемо уједињену и нормалну, пристојну Србију, у којој никога неће да прогоне ако другачије мисли, али Србију коју ће грађани Србије да уређују, а не неко споља, јер грађани Србије то заслужују и то мора да буде наша порука“ – истакао је председник Србије Александар Вучић на данашњем митингу „Србија наде“ у Панчеву

Данас су Градски трг и Градски парк у центру Панчева били премали да прими хиљаде и хиљаде оних који су желили да виде и чују председника Србије Александра Вучића, а поводом најновијих збивања на политичкој сцени Србије, али и света, а у вези са Србијом.

Велики народни митинг „Србија наде“ почео је дуготрајним аплаузом самим појављивањем председника Србије, да би се убрзо наставио, после председникових речи да „да су неки покушали да спрече одржавање скупа, али нису у томе успели, јер оне који су одлучни да бране своју своју земљу нико и ништа их у томе не може спречити.“

Осврћући се на данашња дешавања у северној Косовској Митровици, Вучић је рекао: „Албанци су данас у Косовској Митровици представили свог градоначелника, који није добио ни три одсто гласова, за десетине хиљада Срба. Квинта каже „легални су избори“, нама траже питање легитимитета и кад изађе 55 одсто. Хоћу да знате да ништа што се догађа данас није случајно. Мислили су и очекивали од нас да им предамо КиМ на тацни. Да им кажемо „ево помирили смо се, имали сте право кад сте нам убијали децу и бомбардовали“. Када смо рекли да нећемо да одустанемо од територијалног интергритета Србије, тада су кренули да изазивају проблеме. Ми немамо куд, мала смо земља и мали народ, али имамо једну особину да чувамо своје а ви можете да вршите притиске какве год хоћете. И није случајно да малтретирају Србе и наплаћују казне које немају право да наплаћују. Са запада кажу то је грешка. Па увек некако погреше када су Срби у питању

Срби су дали рок до 1. јуна. Никад не знате какву ће провокацију Приштина да изазове. Увек ће њима Србија да буде крива, јер Приштина је њихово чедо. А Србија „мала и нејака“, чини оно што може да сачува своје име и своју земљу, а све остало… Плашим се да ћемо морати да будемо још чвршћи и снажнији да одбранимо своју земљу. Радите шта хоћете и споља и у земљи, нећу вам дозволити да разорите Србију!“, рекао је Вучић, да би се потом обратио и учесницима блокаде путева око Панчева.

Овде у Панчеву су говорили да имају проблеме, да нема пуно фабрика, а сада и ЗФ и Бросе запошљавају велики број људи. Оно што нам остаје у наредном периоду, а то није само Панчево. Све ћемо решити, само нећемо да трпимо уцене. Кад дођете за сто и без уцењивања, тада може да се разговара, другачије не може“, поручио им је Вучић.

Говорећи о две незапамћене трагедије, које су пшотресле целу Србију, Вучиће је рекао:

Имали смо два монструозна злочина у два дана. Те трагедије су толико потресле нашу земљу и наш народ. Родитељима њихову децу нико не може да врати. Али, видели смо у том моменту туге и потпуног шока у Србији да неке људе то уопште није заболело. Да током званичног дана жалости они су сазивали политичке скупове, да злоупотребе жал, бол, тугу, па и бес и гнев нашег народа. Никада политичари то у овој земљи нису радили, као што су сада то неки у нашој земљи покушали да злоупотребе. Србија је сита од вашег уништавања свега што је нама од виталног интереса“, истакао је председник Вучић, питајући се „коме онда није јасно ко је на правој страни и ко штити интересе грађана Србије, да би се онда осврнуо и на оно што се Србији спочитава од стране светских моћника, на овај или онај начин.

Видели сте јуче, организовали тамо у Америци ‘Вучић пустио Русе и Кинезе, Вучић је овакав и онакав’, а Вучић је такав зато што не да на Србију, ни највећима ни најмоћнијима, зато што ми је Србија у оку и срцу и зато што ми је све на свету. Не дам им да Косово буде независно, неће они да доносе одлуку коме ћемо да уводимо санкције, нити да ли ћемо у НАТО пакт. Сами ћемо да чувамо своју земљу. И један дан да само поживим и никад више поносан сам што сам водио независну политику, политику суверене Србије, и нисам дао на нашу државу. Србију да сломите нећете, ни сви заједно!“, нагласио је председник, чије су речи пропраћене дуготрајним овацијама присутних грађанки и грађана.

Подсећајући, најпре, да „власти без избора, као што нема ни хлеба без плате“, председник Вучић се осврнуо и на актуелно понашање опозиције:

Хајде да нема избора, пошто ове њихове нико не може да воли и нико за њих да гласа неће, хајде да ми њих доведемо на власт, али да не излазе на изборе. Људи на југу кажу „неће да може“, народ каже да се у Србији на власт долази изборима, а не насиљем. Они мисле да имају право на насиље, да одређују људима куда ће да се крећу. Кад погледате које су школе завршили, па скоро па никакве, и то и кад су ишли у школу били су најгори ђаци. Све остало после тога било је да нешто „клепе“ и ништа више, и ти би да воде Србију. А ми им кажемо ‘нема проблема, знамо какви сте’. Ми донесемо одмах одлуку да запослимо полицију у школама, они кажу „не, нећемо полицију у школама“. Довели смо 160 психолога да разговарају са децом које ће да имају посттрауматски синдром, да им помогну, они кажу ‘није важно’. Они их нападају на најбруталнији могући начин, а која је мера – ‘блокираћемо Газелу’. Шта је смисао свега? Ни о чему овде није реч, него пошто их народ неће онда ‘хајде власт без избора’, а власти без избора нема, јер на изборима добијате поверење народа!“, истакао је Вучић, поручујући опозицији „кажите да хоћете изборе и имаћете их.“

Али, ви хоћете мене да обесите, патријарха да силујете. Шта хоћете? Је л’ имате још неку такву идеју? Има ли нека нормална идеја? Нисам то чуо ових дана. Све што сте тражили ставили смо вам темеље, једино што нећемо да се склонимо оданде, него ће наши посланици свакодневно да вас побеђују у расправи. Ви доводите ријалитије, нисам ја паре зарађивао на Великом брату него ви и ваши лидери. А онда им кажем ‘нема проблема, хајде да укинемо све ријалитије’, а онда они кажу ‘не, не смемо све’, јер они не смеју онда да изађу на очи њиховом лидеру тајкуну. Онда кажемо хајде да пустимо ријалитије, али чим буде насиља угасимо, они кажу ‘не може то’, онда разумете да ту нема никаквих принципа, да ту нема ничега за шта се залажу. Моја порука њима је: док сам председник и од када сам председник, нико није пливао ни Савом ни Дунавом од политичких противника, нити ће. Ми не нудимо прогон политичких неистомишљеника. И зато, да не би помислили како у Србији имају већину, зато смо вас позвали да 26. на платоу испред Народне скупштине дођете и да се окупимо. Не да покажемо како нас има више од њих, него како хоћемо уједињену и нормалну, пристојну Србију, у којој никога неће да прогоне ако другачије мисли, али Србију коју ће грађани Србије да уређују, а не неко споља, јер грађани Србије то заслужују и то мора да буде наша порука“, рекао је Вучић.

Кад је реч о економији и привредном развоју Србије, Вучић је рекао:

И 750 евра просечна плата је мало, слажем се, али зато вам дајем обећање до 2025. просечна плата у Србији биће преко 1.000 евра и минимална плата 445 евра. Трудио сам се да заједно са вама мењамо лице наше земље. Много тога смо променили и урадили заједнички. Без вас сам ништа, а са вама моја снага и снага Србије је огромна и бескрајна и на томе вам хвала. И зато могу да вам обећам, шта год радили и споља и изнутра, будите сигурни, никада се нећу предати зато што је Србија најважнија. Она је једина светиња коју морамо да бранимо и одбранимо. И бранићемо је и до сваког града у Србији и пешице ћемо доћи ако можемо“, рекао је Вучић, наглашавајући да је „поносан на то што је могао да служи народу“, да би онда још једном подсетио:

Нема повлачења, нема предаје, сачуваћемо своју земљу, рашће нам плате и пензије и бескрајно вам хвала на овој дивној подршци, никада вам ово нећу заборавити“, завршио је своје обраћање хиљадама грађана и грађанки на данашњем митингу у Панчеву, уз њихове громогласне и дуготрајне аплаузе одобравања.

(Фото: Танјуг)